Slovenija
24 ogledov

Tošić bo moral spet pred sodnika

Slovenija 10.05.11, Balkanski bojevnik, sojenje, Dragan Tosic, foto: Benjamin Ko Benjamin Kovač Na sodišču leta 2011
Neuradno smo izvedeli, da naj bi sodišče razveljavilo sodbo.
Ljubljansko višje sodišče naj bi razveljavilo sodbo v primeru Balkanski bojevnik, smo izvedeli neuradno. Tako je namreč na pritožbeni seji 23. oktobra predlagalo tožilstvo in dodalo, da naj se odločanje vrne na prvostopenjsko sodišče s spremenjenim senatom.
 
Po naših podatkih naj bi višji sodniki razveljavili sklep o izločitvi dokazov. To pomeni, da so dokaze vrnili v spis in da se bodo upoštevali pri novem sojenju.
 

Tošić pred sodnika

Odvetnik Luka Zajc je za STA že potrdil, da je sodišče razveljavilo oprostilni del prvostopenjske sodbe in da se zadeva vrača v ponovno sojenje. Na zatožno klop bo tako sedlo 13 obtoženih, med drugim Dragan Tošić, četverici na prvi stopnji obsojenih pa je višje sodišče že pred nekaj tedni zvišalo kazni.
 

Anes Selman, Marko Bublič in Dejan Zupan so dobili po 15 let zaporne kazni, Sandra Udrih pa je bila obsojena na osem let zapora.

Tošića so novembra lani po skoraj dveh letih in pol v priporu najprej izpustili na prostost, nato pa še oprostili obtožb, da naj bi vodil kriminalno združbo, ki naj bi tihotapila kokain iz Južne Amerike v Evropo. Zajc, ki je sicer odvetnik Tošića, sodbe sicer še ni videl in podrobnosti še ne pozna.

Tožilka z odločitvijo zadovoljna 

"Prepričana sem, da smo delali prav in da so dokazi zakoniti," je za STA poudarila tožilka Blanka Žgajnar. Pojasnila je, da je oprostilni del sodbe v celoti razveljavljen in vrnjen v ponovno sojenje pred spremenjen senat. Obenem so štiri obsodilne sodbe potrjene, zaporne kazni pa povišane, pravi.

Komentarjev 5
  • ac-dc 17:14 29.november 2013.

    Sodna farsa.....enkrat dokazi ne veljajo, potem so kar naenkrat dobri. Služijo pa odvetniki in še cel kup pijavk, ki so poleg.

  • vladek 12:26 29.november 2013.

    in njihove Botre in Strice treba skupi s njma obsoditi na 20 in še let aresta

  • Marko Slovenia 11:19 29.november 2013.

    če jih takoj spustijo, prišparamo 2,8mio sodnih stroškov :)