Slovenija
43 ogledov

Sodišče sklenilo postopek v tožbi zoper Šrota

Boško Šrot Anže Petkovšek
Okrožno sodišče v Ljubljani je z zaslišanjem nekdanjega direktorja Radenske Tomaža Blagotinška danes sklenilo dokazni postopek v obravnavi 76 milijonov evrov vrednega tožbenega zahtevka Pivovarne Union in Dela proti nekdanjemu predsedniku uprave Pivovarne Laško Bošku Šrotu in Atki-Prima. Sodba bo strankam predvidoma še letos posredovana pisno.

Tomaž Blagotinšek je danes pojasnil, da je leta 2009 odstopil z mesta direktorja, saj ni želel sodelovati pri financiranju lastnih delnic, ko naj bi Boško Šrot želel, da Radenska posodi sredstva Infond Holdingu.

Šrot je kot prvi mož Pivovarne Laško in predsednik nadzornih svetov Pivovarne Union in Radenske v letih 2008 in 2009 izpeljal menedžerski prevzem Pivovarne Laško. Kasneje pa so družbe znotraj skupine menda po njegovih navodilih po ocenah revizorjev sklepale posojilne pogodbe s Šrotom povezanima družbama Infond Holding in Center Naložbe.

Nekateri krediti so bili vrnjeni do konca leta 2008, potem pa ne več. V danes obravnavani zadevi tako Delo in Pivovarna Union od Šrota in Atke-Prima zahtevata 66 oziroma 10 milijonov evrov.

Komentarjev 2
  • Žvižgač 19:42 03.november 2015.

    Šrotek, ko boš pršu domu, bodo babe vse že zagonile in bodo že zdelane. A se splačalo, je bila plača z dodatki premalo? Jaz ti želim dolgo in prijetno bivanje na Dobu, samo računati bi ti ga morali, ne pa ...prikaži več da te delovni narod sponzorira.

  • benč 17:30 03.november 2015.

    Saj bo itak zastaralo!