Slovenija
20 ogledov

Sodišče T-2 odobrilo poslovanje

(Foto: T2) Žurnal24 main
Telekomunikacijski operater T-2, ki je sredi septembra pristal v stečajnem postopku, lahko nadaljuje s poslovanjem, je odločilo okrožno sodišče v Ljubljani.

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes sprejelo sklep o dovoljenju poslovanja družbi T-2 d.o.o. v stečaju po predlogu stečajne upraviteljice Danice Čuk. Ta ocenjuje, da lahko družba v stečaju z naadaljevanjem poslovanja ustvari preko 60 milijonov evrov prihodkov, EBITDA v višini 15 milijonov evrov ter pozitivni denarni tok v višini 6 milijonov evrov.

"Stroške poslovanja bo družba krila iz prihodkov, s prodajo premoženja družbe kot poslovne celote pa bodo za upnike doseženi boljši pogoji prodaje, kot če bi se premoženje prodajalo kot posamezen del stečajne mase," sporočajo iz T2.

Dodajajo, da je T-2 prejšnji mesec, kljub začetku stečajnega postopka, povečal število naročnikov; na segmentu fiksnih priključkov so presegli število 112.000 priključkov v omrežje, na mobilnem segmentu pa se je število naročnikov povečalo za slabih 11 odstotkov v primerjavi z letom poprej. "Rast je prisotna tudi v segmentu poslovnih uporabnikov, dvignili pa smo tudi prihodke iz poslovanja, in sicer za 9 odstotkov," še dodajajo v T-2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.