Slovenija
12 ogledov

Sodišče v drugo zavrnilo Janšo

Janez Janša in Franci Matoz Anže Petkovšek
Sodišče je ugotovilo, da opravljanje funkcije predsednika vlade ni tožnikova pravica.

Poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) ni poseglo v človekove pravice in temeljne svoboščine Janeza Janše, je ugotovilo Vrhovno sodišče v Ljubljani, ko je presojalo pritožbo Janše na sklep upravnega sodišča v Celju.

Janša, ki ga v postopku zastopa odvetnik Franci Matoz, je po poročanju Dela pred sodniki zatrjeval, da je s poročilom KPK nastala zanj težko popravljiva škoda, ker so koalicijski partnerji zagrozili z izstopom, posledično pa bi to povzročilo vladno krizo, glasovanje o nezaupnici in predčasen zaključek opravljanja funkcije predsednika vlade, kar da je Janšev karierni vrhunec.

Vrhovno sodišče je ocenilo, da v konkretnem primeru niso podani ne postopkovni, ne vsebinski pogoji za izdajo začasne odredbe, saj tožnik ni izkazal ne zadostne verjetnosti, da je komisija posegla v njegove človekove pravice, ne nepopravljive škode na osebnih pravicah. Pri tem je Vrhovno sodišče med drugim tudi zapisalo, da »opravljanje funkcije predsednika vlade ni tožnikova [osebna] pravica, niti [osebna] pravica kogarkoli drugega.«

S tem je pritrdilo odločitvi upravnega sodišča, da bi bila odstranitev zaključnega poročila KPK s spletne strani v nasprotju z javnim interesom.

PV nima pravic, imajo jih bulmastifi

"Predsednik vlade nima človekovih pravic. Imajo pa jih bulmastifi, če so od pravega lastnika," pa se je na odločitev sodišča odzval Janša.

Pravi, da je bila odločitev pričakovana, da sta si sodišči vzeli za odločitev nekaj tednov časa in nato  zavrnili predlog za izdajo začasne odredbe. "V primeru, ko so pred leti na istem sodišču v podobnem postopku odločali o vrnitvi nevarnih bulmastifov pokojnemu Baričeviču, so odločitev sprejeli v nekaj urah in ta je bila seveda pozitivna," še dodaja Janša.

Komentarjev 17
  • Sonja53 00:30 26.februar 2013.

    Piši samo v svojem imenu!

  • Dejan Gregorčič-Jovanović 22:26 25.februar 2013.

    Janez Janša... dej pober se že dol iz tega prestola.... če še nisi dojeu te noben noče... pun kurac te mamo, še klemen slakonja se dela norca iz tebe... odjebi, ker te nočmo več... isto kot če bi bla skupina ...prikaži več fantov za šankom in bi se odločila da te nočmo v šank-družbi, ti pa nočš jet stran, pa še na naš račun jacka naročiš.. mislm,...katastrofa... dostojanstvo si že zgubu, tko da na dostojanstven način se ne moreš več umaknt...sam pejt stran...to je use kar hočmo... pa da nas nebi zajebu pol s kakimi vezami, da postaneš stric iz ozadja, ker te bomo zajebal.... :)

  • dragec 21:42 25.februar 2013.

    kaj bo še naredil tale psihopat, ko mu bo SdS barka in oblast dokončno potonila???