Slovenija
48 ogledov

Sodišče zamrznilo vse

Drago Šketa, Barbara Brezigar Barbara Bredač
Sodišče zamrznilo vse, kar so predlagali tožilci v Mariboru.

Tožilstva so lahko, že preden je začel veljati ZOPNI, sodiščem predlagala, naj posameznikom, ki se jim sodi, začasno zamrznejo premoženje. Kolikokrat je Okrožno državno tožilstvo v Mariboru v zadnjih letih predlagalo takšna zavarovanja premoženja?
Evidenco teh predlogov vodimo od leta 2011. Od takrat je bilo podanih 12 predlogov za začasno zavarovanje za odvzem premoženjske koristi zoper 17 oseb.

Zaradi katerih kaznivih dejanj pa te osebe obravnavate?
Zaradi kaznivih dejanj oškodovanja upnikov, poslovne goljufije, velike tatvine, napada na informacijski sistem, davčne zatajitve, zlorabe položaja ali zaupanja pri opravljanju gospodarske dejavnosti, zatajitve finančnih obveznosti, zlorabe položaja ali pravic, ponareditve, uničenja poslovnih listin in pranja denarja.

Kolikokrat je sodišče tožilcem ugodilo in posameznikom zamrznilo nezakonito pridobljeno premoženjsko korist?
Sodišče je vsem predlogom za začasno zavarovanje zahtevkov za odvzem premoženjske koristi ugodilo. Postopki, v katerih je bil podan predlog za začasno zavarovanje zahtevkov za odvzem premoženjske koristi, pa še niso končani.

Komentarjev 6
  • dragec 18:34 09.marec 2013.

    Kaj pa tvoji SdS plagijatorju, pederu

  • murderone 13:15 09.marec 2013.

    Klobo nabijem te na kurac idiot poberi se od koder si prišel ,da ne bomo pobirali tvojih ostankov!Pa še klinčka in ostale poražence pelji s seboj v pizdo materino!Ko bo vojna ,ker tudi bo bomo pospravili vso golazen!!!

  • 1111 13:01 09.marec 2013.

    KLOBO, daj se malo umiri, tepiha nimaš več in ga dolgo ne boš imel...sprijazni se...GOTOFI STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!