Slovenija
33 ogledov

Sodišče zavrnilo Marinvest

Žurnal24 main
Pristanišče. Sodišče glede odloka o koncesiji za marino v prid Občini Izola.

Marino smo tako od Galassija dobili nazaj.
Tomislav Klokočovnik, izolski župan

 

Upravno sodišče je v četrtek zavrnilo tožbo Marinvesta, v kateri so decembra izpodbijali sprejeti izolski občinski odlok o koncesiji za upravljanje in gradnjo delov pristanišča. Marinvest, ki ga vodi Enrico Galassi, je izpodbijal določila, s katerimi je občina želela urediti neposredna koncesijska razmerja za zdajšnjo marino z Marinvestom ter zgraditi nov pomol B z javnim razpisom.

Gradnja pomola B
Kot je znano, je Marinvest vseskozi zatrjeval, da ima na podlagi sporazuma o upravljanju marine iz leta 1991 edini pravico graditi pomol B. “Upravno sodišče je zapisalo, da ta odlok za Marinvest ni škodljiv, Marinvest pa bi se moral prijaviti na razpis in če mu na njem ne bi uspelo, bi se lahko šele takrat pritožil,” pove odvetnik Aleksij Mužina, ki v zadevi zastopa izolsko občino.

Marinvest se ni prijavil
Vmes je potekal razpis za ureditev koncesije in za gradnjo pomola B, na katerega pa se Marinvest ni prijavil. Po mnenju Mužine je Marinvest s tem izčrpal vsa redna pravna sredstva v Sloveniji. Kaj to pomeni za obstoječo marino, še ni znano, obstaja pa verjetnost, da bo občina od Marinvesta zahtevala izročitev kopnega dela marine.

Na razpis za gradnjo in upravljanje pomola B z 270 komunalnimi in tržnimi privezi pa sta se prejšnji teden skupaj prijavila Kraški zidar in Komunala Izola.

Marinvest sicer še odškodninsko toži občino za 2,8 milijona evrov zaradi domnevno izgubljenega dohodka, občina pa Marinvest zaradi neupravičene uporabe zemljišča za 1,6 milijona evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.