Slovenija
24 ogledov

Sodišče zavrnilo pritožbo, Tovšakova ostaja v priporu

Hilda Tovšak Gergor Katič
Poleg Tovšakove v priporu ostajajo tudi ostali trije priprti, saj je sodišče vsem zavrnilo pritožbe.

Izvenobravnavni senat slovenjgraškega sodišča je danes zagovornike vseh štirih priprtih v četrtkovih preiskavah po faksu obvestil, da je zavrnil njihove pritožbe, so danes povedali na sodišču. To pomeni, da Hilda Tovšak, Uroš Plankar, Aleš Pangerc in Poljak Marek Andrzej Konfisz ostajajo v 30-dnevnem priporu, ki je bil odrejen v soboto.

Štirje osumljeni kaznivih dejanj dajanja in sprejemanja daril pri gospodarskem poslovanju so bili pridržani po 34 hišnih preiskavah, ki jih je v četrtek opravil Nacionalni preiskovalni urad. Pri tem so prostost odvzeli 10 osebam, po zaslišanjih pa so jih šest izpustili. Nacionalni preiskovalni urad je napovedal, da bo na podlagi preiskav ovadil 14 oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj, od tega 13 za dajanje in za enega tujca za nezakonito prejemanje daril.

Vodja specializiranega tožilstva Harij Furlan je v petek v Ljubljani napovedal, da bo za vse štiri zahteval pripor. Pojasnil je, da so osumljeni želeli pridobiti nedovoljeno nagrado za posel v zvezi z zaposlovanjem tujih varilcev, njihovimi nastanitvami in celo prevozi na delo. Po neuradnih podatkih gre za varilce, ki bi delali na projektu gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj.

Komentarjev 3
  • privat 07:46 07.marec 2013.

    kako pa je lahko kriva,če ima tako velike veze??

  • ac-dc 15:26 06.marec 2013.

    Tale policist, ki jo drži pod roko, je verjetno ostal brez ure.

  • feferon 13:45 06.marec 2013.

    Kazen, kazen me zanima ! Boli me za pripor! nazadnje bo pa dobila svetniški sij in davkoplačevalci ji bomo morali plačati bivanje v priporu!