Slovenija
24 ogledov

Sodišče zavrnilo tožbo Jakliča

Jaklič Dejan Mijović
Do zdaj je Marko Jaklič dobil eno od treh tožb na upravnem sodišču. To mora odločiti še glede odvzema magistrskega naslova Jakliču.

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Marka Jakliča, direktorja Lekarne Ljubljana, s katero je želel ustaviti rušenje črne gradnje v Selu nad Polhovim Gradcem. To bi moral sam porušiti že do 14. maja, vendar tega ni storil.

Zahteva, da se postopek prekine

Domačija Marka Jakliča | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Junija je tudi ljubljanska upravna enota še tretjič zavrnila njegovo vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja, vendar se je nanjo Jaklič že pritožil. Prav tako je od inšpektorata za promet, energetiko in prostor zahteval, naj prekine inšpekcijski postopek, dokler ne bo pravnomočna odločitev glede pridobitve gradbenega dovoljenja. Odgovore inšpektorata, ali bodo postopek prekinili ali bodo črno gradnjo le porušili, pričakujemo v ponedeljek. Direktor javnega zavoda je od inšpektorata zahteval tudi, naj mu ponovno priklopijo elektriko zaradi preprečitve velike materialne in nematerialne škode.

Jaklič sicer ves čas (postopek se vleče že več kot sedem let) trdi, da gre za gonjo proti njemu in da je kmetijo le obnovil, po mnenju inšpektorjev pa je med drugim brez dovoljenj zgradil hišo, veliko 147 kvadratnih metrov, in zunanji bazen, velik 4,6 x 9,5 metra.

O magisteriju po počitnicah

Tako kot usoda črne gradnje še ni znana usoda njegovega magistrskega naslova. "Do 15. avgusta so sodne počitnice in do takrat sodišče o zadevi ne bo odločalo," je pojasnila Jasna Šegan, predsednica upravnega sodišča, potem ko je Jaklič januarja vložil tožbo, ker mu je senat Ekonomske fakultete v Ljubljani decembra lani zaradi plagiatorstva odvzel magistrski naslov. Z upravnim sporom želi sklep o odvzemu odpraviti, in sicer zaradi domnevnih kršitev postopka in materialnega prava.

Njegov odvetnik Matej Erjavec je izjavil, da mu magisterija ne bi smeli odvzeti tudi zaradi zastaralnega roka, ki je po zakonu o upravnem postopku tri leta, Jaklič pa je magistriral julija 2005. Statut ljubljanske univerze sicer zastaranja ne ureja.

Komentarjev 1
  • letalo13 00:34 22.julij 2012.

    me pa zanima, kdaj bodo rušili, ker ima veliko stricev !