Slovenija
8 ogledov

Sodišče: Žibert odpuščen nezakonito

V akciji Čista lopata naj bi tožilstvo razkrilo domnevno podkupovanje vodilnih g Žurnal24 main
Delovno in socialno sodišče je razsodilo, da je bil eden od osumljencev v aferi Čista lopata Tomaž Žibert po vrnitvi iz pripora iz javnega podjetja Kontrola zračnega prometa odpuščen nezakonito.

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je namreč izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi razveljavilo. Zato bo moralo javno podjetje Kontrola zračnega prometa Tomažu Žibertu izplačati šest plač in del regresa, so zapisali v Dnevniku.

Spomnimo: akcijo Čista lopata je generalno državno tožilstvo v sodelovanju s policijo sprožilo februarja 2008. Z njo naj bi razkrili domnevno podkupovanje vodilnih gradbenih podjetij, ki so se potegovala za gradnjo nadzornega stolpa na brniškem letališču.

Tomaž Žibert naj bi kot član komisije pri izboru izvajalca za gradnjo stolpa prek Boruta Farčnika generalnemu direktorju Primorja Dušanu Črnigoju in Ivanu Zidarju, prvemu možu SCT, ponudil zamenjavo že oddane ponudbe. Vanjo bi moral Zidar kot podizvajalca za električne inštalacije uvrstiti Žibertovega svaka Janeza Bidovca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.