Slovenija
195 ogledov

Sodišču obljublja, da bo priden

Slovenija 20.12.2012 Esad Ramic, Marjan Salobir, sodisce, kazenska zadeva Okrioz Saša Despot
Kazen. Pajdaša, ki sta celjskemu sodniku pomagala do podkupnine, sta obsojena na pogojne kazni.

"Sodišču lahko obljubim, da se kaj takega ne bo več zgodilo. Žal mi je," je na ljubljanskem sodišču poudarjal Marjan Salobir, nekdanji šef javnega podjetja Komunala Laško. Že prejšnji teden je namreč priznal, da je celjskemu sodniku Milku Škobernetu pomagal do podkupnine. Sodišče mu je zato naložilo leto in deset mesecev pogojne zaporne kazni, ki mu je ne bo treba odslužiti, če v petih letih ne stori novega kaznivega dejanja. Poleg tega pa bo moral državi plačati še skoraj tri tisoč evrov denarne kazni.

Zaradi pomoči Škobernetu pri prejemanju podkupnine je sodišče na dveletno pogojno zaporno kazen obsodilo tudi celjskega trgovca z rabljenimi vozili Esada Ramića, ki je kaznivo dejanje prav tako priznal. Ramić in Salobir sta Škoberneta namreč povezala z Esadom Čehajićem, ki ga je celjsko sodišče dolgo iskalo z mednarodno tiralico. Škobernetu pa sodijo, ker naj bi v zameno za devet tisoč evrov posredoval, da je bilo iskanje s tiralico preklicano.

Komentarjev 1
  • Veteran 15:57 16.december 2013.

    Kdaj bo pa sodnik Milko Škoberne obsojen ali gre po načelu, da vrana vrani ne izkljuva oči!!??Tako deluje naše sodstvo oz. sodniki!!