Slovenija
9 ogledov

Sodni mlini spet meljejo

Na jeseniškem sodišču pravijo, da dobivajo vse več predlogov za rubež nepremični Žurnal24 main
Danes so se končale sodne počitnice. Sodišča so že objavila sezname aktualnih obravnav.

Danes so se uradno končale sodne počitnice. Sodišča v tem obdobju ne opravljajo narokov, razen v nujnih primerih. Če je bilo v tem obdobju vročeno sodno pisanje, začnejo teči procesni roki prvi naslednji dan, ko se iztečejo sodne počitnice.

So pa sodišča že objavila sezname aktualnih obravnav. Tako se bo v petek nadaljevalo sojenje Iztoku Mastnaku in Željku Momčiloviču zaradi velikega ropa konec leta 2008 v ljubljanskem BTC.

Že pred slabima dvema tednoma je bila vložena obtožnica proti Branku Mačku, povzročitelju lanske prometne nesreče pri Arji vasi, v kateri so umrli trije ljudje.

Glavna obravnava zoper priprtega poslanca SNS Srečka Prijatelja pa naj bi se na koprskem okrožnem sodišču po neuradnih informacijah, ki jih je objavila STA, začela prihodnji ponedeljek. Izvenrazpravni senat je sicer zavrnil ugovor zoper obtožnico in Prijatelju podaljšal pripor.

Društvo za povračilo preplačane električne energije in Odvetniška pisarna Matoz nadaljujeta dejavnosti, povezane s povračili preveč plačane elektrike. Odvetniška pisarna bo tako po sodnih počitnicah vložila prve tožbe zaradi zavrnitve zahtevkov. Pripravljajo namreč okoli 520 tožb zoper Elektro Gorenjska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.