Slovenija
29 ogledov

Sodnica ni govorila o podkupovanju Slovencev

Hans Wolfgang Riedl Delo
Z dunajskega deželnega sodišča so sporočili, da avstrijska sodnica Marion Zöllner ob nedavni razsodbi v primeru Patria ni izjavila, da so "bili slovenski politiki podkupljeni", kot so poročali nekateri slovenski mediji.

Kot je za Demokracijo pojasnila vodja za odnose z mediji na dunajskem sodišču Christine Salzborn, je sodnica rekla le, da obstaja "verjetnost, da je bil nekdo v Sloveniji podkupljen".

Deželno sodišče na Dunaju je sodbe v primeru Patria izreklo pred tednom dni. Prvoobtoženi Wolfgang Riedl je bil spoznan za krivega v več točkah obtožnice, med drugim za podkupovanje v Sloveniji.

Spletni portal politikis.si se je že naslednji dan obregnil ob pisanje časnikov Delo in Večer, ki sta imela na obravnavi svoje novinarje, zaradi navedb, da naj bi sodnica ob izreku sodbe dejala, da ni dvoma, da so bili slovenski politiki podkupljeni. Politikis je izpostavil, da avstrijski mediji te izjave niso omenili niti z besedo.

Komentarjev 7
  • korisnik_5299 21:42 12.april 2013.

    Če je ali ni rekla, je jasno, da nekdo je podkupnine moral sprejeti, če so ugotovili, da so bile dane! Zanesljivo to ni bil navaden državljan!

  • majdas 17:37 12.april 2013.

    Za začetek bi morali novinarji sprejemati odgovornost za vse lažnivo napisane prispevke. Napisala sem "VSE" ! Žal tega fima najbrž še dolgo ne bomo videli ... :(

  • alfredo 16:50 12.april 2013.

    Koga briga, glavno, da se je v vseh osrednjih medijih prijela laž. delo je uvodno modrovanje posvetilo zgodbi utemeljeni na sodničinih besedah, ki jih ni bilo...