Slovenija
12 ogledov

Sodnica ni odredila pripora

Črnigoju sodnica pripora ni odredila. Žurnal24 main
Okrožni državni tožilec je za generalnega direktorja Primorja Dušana Črnigoja po zaslišanju pred preiskovalno sodnico podal predlog za odreditev pripora.

Kot so sporočili s sodišča, je preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani danes zaslišala Dušana Črnigoja, ki se mu očita storitev kaznivega dejanja nedovoljenega dajanja daril. Po zaslišanju je okrožni državni tožilec podal predlog za odreditev pripora iz pripornega razloga koluzijske nevarnosti, sodnica pa pripora ni odredila. O njegovem morebitnem priporu bo tako odločal še izvenobravnavni senat.

Policisti so Črnigoja prejšnji torek zaradi suma gospodarskega kriminala pridržali skupaj s še šestimi ljudmi in ga nato zaradi imunitete, ki mu pripada kot državnemu svetniku, še isti dan pozno zvečer izpustili na prostost. Črnigoj je bil edini od osumljenih, ki so ga še isti dan izpustili iz policijskega pridržanja, drugi osumljeni, med njimi direktor SCT Ivan Zidar, direktorica Vegrada Hilda Tovšak in Tomaž Žibert iz Kontrole zračnega prometa Slovenije, pa so bili čez noč pridržani.

V priporu le Žibert, Črnigoja rešila imuniteta
V sredo je sledilo pridržanje še enega človeka, zvečer pa za vse, razen za Črnigoja, zaslišanje pred preiskovalno sodnico. Ta je pripor odredila le za Žiberta, preostali pa so bili izpuščeni. O njihovem morebitnem priporu je nato v petek odločal izvenobravnavni senat, ki je sklenil, da šesterica osumljenih ostane na prostosti. Žibert pa ostaja v priporu.

Črnigoju kot državnemu svetniku pripada imuniteta, na katero se sam sicer ni skliceval. Državno tožilstvo je že prejšnji teden na DS naslovilo zahtevo, da se Črnigoju zaradi preiskave imuniteta odpravi. Mandatno-imunitetna komisija državnega sveta bo tako članom DS predlagala, naj se Črnigoju imuniteta svetnika ne vzpostavi. DS bo o tem odločal v sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.