Slovenija
34 ogledov

Sodnica odredila pregled pogovorov

V času, ko so psi svojega lastnika Baričeviča napadli in hudo poškodovali, naj b Saša Despot
Po naših informacijah naj bi preiskovalna sodnica Marjana Tupy ugodila tožilcem in odredila pregled telefonskih pogovorov dveh oseb. Miro Senica dal soglasje k pregledu.
SLS z velikim razočaranjem ugotavlja, da pravna država v teh dneh v primeru afere bulmastifi popolnoma odpoveduje, saj se glede na poročanje medijev aktualni preiskovalni postopki, še bolj pa nerazumne sodne odločitve, ki ovirajo preiskavo, še naprej očitno vodijo v smer prikrivanja in pometanja afere pod preprogo.
Sporočilo iz stranke SLS

V soboto, 2. aprila, se sicer izteče 14-mesečni zakonski rok, do katerega so mobilni operaterji dolžni hraniti podatke o opravljenih telefonskih klicih v njihovem omrežju na dan smrti zdravnika Saše Baričeviča.

Poslanec SDS Vinko Gorenak je na predsednika vrhovnega sodišča naslovil javni poziv, naj ukrene "vse potrebno, da bo sodišče v tej zadevi odločilo čim prej, vsekakor pa pred 2. aprilom 2011".

Pregled sodnica prvič zavrnila
Poslanec izpostavlja poročanje medijev, da je državna tožilka Dragica Kotnik že 23. marca na sodišče prvič poslala predlog za izdajo odredbe za pregled telefonskih klicev dveh oseb, "kar naj bi pomagalo pojasniti, kaj se je tistega dne v resnici dogajalo znotraj hiše na Oražnovi ulici v Ljubljani", a je sodnica dva dni za tem predlog tožilstva "gladko zavrnila".

"Verjamem, da je imela državna tožilka dovolj razlogov za takšno odločitev, saj naj bi predlog spisala kar na sedmih straneh. V njem naj bi med drugim navedla tudi na novo odkrite okoliščine, kot so sledovi krvi, ki do sedaj še niso bili identificirani, prav tako pa naj bi o sumljivih okoliščinah tega dejanja pričali še dve priči," še piše Gorenak.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi bila v času, ko so psi svojega lastnika Baričeviča napadli in hudo poškodovali, na kraju dogodka še ena oseba.

Miro Senica tožilstvu in drugim organom javno daje soglasje za pregled vseh njegovih telefonskih zvez na dan smrti dr. Saše Baričeviča.
Sporočilo iz odvetniške pisarne Mira Senice

Senica dal soglasje za pregled njegovih pogovorov
"Miro Senica je danes na vrhovno državno tožilstvo, sodišče in preiskovalnega sodnika naslovil poziv za zavarovanje dokazov oziroma predlagal začasno odredbo, in sicer javno daje vsem institucijam soglasje, da pridobijo izpise vseh njegovih telefonskih zvez na dan smrti dr. Saše Baričeviča. To pomeni, da pristojnim institucijam javno dovoljuje, da pregledajo vse njegove telefonske klice, sms-sporočila in podatke baznih postaj, s katerimi lahko natančno določijo, kje se je Miro Senica zadrževal na dan smrti dr. Saše Baričeviča, to je 2. februarja 2010. S temi dejanji želi Senica dokončno ovreči vse dvome," so danes sporočili v imenu Senice.