Slovenija
3526 ogledov

Sodnica se ni usmilila Hrvata, ki je na slovenski meji povzročil bombni preplah

mejni prehod kontrola policija Obrežje PMP Obrežje
Zaradi Hrvata je v četrtek dopoldne za tri ure povsem obstal promet na mejnem prehodu Dragonja.

Hrvata, zaradi katerega je v četrtek na mejnem prehodu Dragonja prišlo do lažnega bombnega preplaha, zaradi česar je bil prehod več ur zaprt, so s kazensko ovadbo pripeljali k dežurni preiskovalni sodnici koprskega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

Policisti so namreč pod njegovim sedežem na avtobusu našli črn usnjen pas z valjastimi zvitki, za katerega se je nato izkazalo, da ne gre za eksploziv.

Zaradi suma, da bi lahko šlo za eksplozivno napravo, je policist predmet ustrezno zavaroval, Hrvatu pa je policija zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva odvzela prostost. 22-letnik se sicer ni upiral in je sodeloval v postopku.

mejni prehod Dragonja zaprtje | Avtor: PU Koper PU Koper

Obenem so zaradi zagotavljanja varnosti mejni prehod zaprli za ves promet in evakuirali vse zaposlene.

Na Dragonjo so prišli tudi pripadniki oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije, ki pa so s strokovnim pregledom ugotovili, da ne gre za nevarno sredstvo. Okoli pasu so bile namreč ovite prazne pločevinke.

Pri pregledu prtljage so 22-letniku sicer zasegli še daljši kovinski nož in nekatere druge predmete.

Komentarjev 4
  • Ivo 20:14 28.januar 2018.

    Če ni novinar, je pa malo stestiral kako gre kaj čez Schengen... Upam, da ne drži, ampak verjetno ima še kakšnega kolega.

  • alen04 18:18 28.januar 2018.

    Najvišjo zaporno kazen dosoditi in visoko globo. Gnoj omejeni. V vsakem primeru pa v času poletnih počitnic izvajati strogo mejno kontrolo!!!! Gnide nagravžne.

  • ode 18:16 28.januar 2018.

    Nič ne bo kaznovan. Še odškodnino bo dobil. Za to ni potreben ćeferin, ampak je dovolj kakšen polpismen advokat.