Slovenija
38 ogledov

Sodnik ga ni ubogal

Muzafer Kriještarac - Miki je zaradi groženj in obračunov z nožem znan tako Seno Žurnal24 main
Poskus umora. Muzaferju Kriještarcu sedem let zapora, hotel jih je vsaj 30.

 

Izvedenska mnenja

O poškodbah: Pirc je imel poškodbe vratu, glave, trebuha ter prsnega koša in prebodeno pljučno krilo.

O alkoholu: Kriještarac je imel vsaj 1,2 grama alkohola v litru krvi.

O psihi: Bil je bistveno zmanjšano prišteven, tudi sicer gre za mejno osebnost.

Priznam, da sem poskušal ubiti Borisa Pirca, zato naj mi sodišče izreče dosmrtni zapor,” je bil z usodo spravljiv Muzafer Kriještarac - Miki.

Oktobra je s kuhinjskim nožem vsaj 20-krat zabodel sostanovalca Borisa Pirca - Činžarja s Senovega. “Samo hitri zdravstveni pomoči gre zasluga, da Pirc ni izkrvavel,” je v obtožbi zapisal okrožni državni tožilec Robert Renier in za Kriještarca predlagal sedemletno zaporno kazen, ki ji je senat pod predsedstvom Gojmirja Pešca v celoti sledil.

Za podobna kazniva dejanja je sicer zagrožena do 15-letna zaporna kazen, toda sodni izvedenec psihiatrične stroke je ugotovil, da je bil Miki med storitvijo kaznivega dejanja bistveno zmanjšano prišteven.

“Vsega je kriv alkohol”

Če bi kateri od mojih sinov nad mene dvignil roko, bi mu z motorko odbil glavo.
Muzafer 
Krieštarac

 

Na vprašanje zagovornika Draga Šribarja, zakaj se je obračun zgodil, je Kriještarac odvrnil: “Verjetno je bil kriv alkohol. Tudi Pirc je bil vinjen, a ga ne bom kritiziral, ker ga imam rad.” Pirc, ki se je zaradi hudih poškodb več mesecev zdravil v kliničnem centru, a še danes ni povsem zdrav, od sostanovalca Mikija ne bo zahteval odškodnine. Tragičnega dogodka se ne spominja.

Sosed mi je povedal, da me je našel vsega krvavega na hodniku,” je povedal Činžar in dodal, da je bil tistega dne verjetno tudi sam vinjen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.