Slovenija
27 ogledov

Sodnik za Merca odredil pripor

(Foto: Žurnal24)
1/3
Žurnal24 main
Po slabih treh dneh pridržanja in kar šestih urah zaslišanja je preiskovalni sodnik za Vinka Merca, vodjo oddelka za okolje in prostor na mariborski upravni enoti, odredil pripor.

Zanj se je odločil iz dveh razlogov, zaradi možnosti vplivanja na priče in ponovitvene nevarnosti. Merc se je zagovarjal in vse obtožbe zanikal, njegov odvetnik pa je že napovedal pritožbo in odločanje o njej pričakuje v ponedeljek.

Od deveterice osumljenih v sredini obsežni kriminalistični preiskavi na območju Maribora, v središču katere se je znašel tudi mariborski župan Franc Kangler, je bil pred preiskovalnim sodnikom le Merc.

Obtožnica na 58 straneh
Obtožnica zoper Merca je spisana na kar 58 straneh, med drugim je osumljen jemanja podkupnine pri izdajah gradbenih dovoljenj in zavlačevanja postopkov. Očitki so povezani z Maistrovimi dvori, pospešil naj bi izdajo gradbenega dovoljenja in v zahvalo dobil mobilni telefon v vrednosti 210 evrov ter leta 1999 od MTB kupil stanovanje na Ruški cesti za 4000 evrov ceneje.

"To je naravnost smešno," je obtožbe komentiral Merčev odvetnik Viktor Osim, ki je, ko je videl, da njegovemu klientu očitajo zadeve iz leta 2009, "mislil, da gre za strojepisno napako".

Bo ostal brez službe?
Merc je v mariborskih zaporih preživel že noč iz četrtka na petek, saj mu je sodnica v četrtek zvečer pridržanje podaljšala, neodvisno od preiskave kriminalistov pa ga čaka še interni nadzor v službi, kjer mu grozi izredna odpoved delovnega razmerja.

Nobena kazenska ovadba pa v teh dneh ni bila spisana zoper ostalo osmerico osumljenih, policija bo namreč obsežno dokumentacijo, ki jo je zasegla v sredini akciji, preučevala še nekaj časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.