Slovenija
25 ogledov

"Sodnika zasačili s kovčkom"

Poleg Škoberneta in Ramiča naj bi policija pridržala tudi Marjana Salobirja, dir Žurnal24 main
Denar. Sodnik v zameno za zavlačevanje sojenja menda prejel veliko vsoto. Vrhovno sodišče. Masleša: Jemanje podkupnine in zloraba funkcije sta vsakemu sodniku tuja.
Nihče ni nedotakljiv in postopki veljajo za vse enako. Prioriteta sodstva je, da takšna dejanja učinkovito razišče.
Branko Masleša, predsednik vrhovnega sodišča

Korupcija. Celjski kazenski sodnik Milko Škoberne naj bi prejel več deset tisoč evrov v zameno za zavlačevanje sodnega postopka, ki naj bi ga po neuradnih informacijah vodil zoper podjetnika Esada Čehajiča.

“Zoper Čehajiča, nekdanjega lastnika nočnega lokala v Celju, je tožilstvo na sodišče vložilo obtožnico, ker naj bi v lokalu pred leti izvajal prostitucijo. O primeru presoja Škoberne, ki mu je že poskušal začeti soditi in zato razpisal obravnave, a Čehajič na sodišče ni prihajal. Obravnava naj bi bila razpisana celo za ta torek, 25. januarja, a je, ker ga ni bilo, odpadla,” pojasnjuje neuradni vir iz pravosodnih vrst.

Kdo je Esad Čehajič?

• Vegas. Pred leti lastnik nočnega lokala Vegas na Gosposki ulici v Celju. Podjetje z istim nazivom pa je po podatkih registra Gvina v stečaju.
• Prostitucija. Čehajič je lokal prodal. Vseskozi pa naj bi bil pod drobnogledom policije zaradi suma, da naj bi nočne plesalke v lokalu v zameno za plačilo gostom ponujale spolne usluge. Lokal je prodal Mirsadu Kapetanu, lokal pa je bil še naprej na slabem glasu.
• Aretacije. Leta 2003 naj bi v lokalu policija prijela okoli 20 ljudi. Med njimi naj bi bilo največ plesalk iz Ukrajine, ki naj bi živele v suženjskem razmerju.

"Denar namesto obtoženega"
Ker naj bi Škoberne, sicer vodja kazenskega oddelka na celjskem sodišču, tako zlorabil sodniško funkcijo, bo predvidoma še nekaj ur pridržan na policiji. Od tam naj bi ga v četrtek privedli na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika, ki naj bi istočasno zaslišal tudi podjetnika Esada Ramiča. 

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in tožilci za pregon organiziranega kriminala naj bi Ramiča namreč sumili, da naj bi izročil podkupnino Škobernetu. “Ramič menda s Čehajičem osebno prijateljuje. Šestinpetdesetletni Čehajič je bosanski državljan, ki je že pred časom odšel iz Slovenije, zato je policija za njim razpisala mednarodno tiralico. Škoberne pa naj bi pred obravnavo zoper Čehajiča v torek menda denar prejel kar v kovčku,” dodaja neuradni vir blizu policije.

Po Škobernetovem zaslišanju pri preiskovalnemu sodniku bo predvidoma tudi jasno, ali bo zanj odrejen še najmanj en mesec pripora. Sodniku pa grozi tudi suspenz, če bodo tožilci v naslednjih mesecih zoper njega zahtevali sodno preiskavo in nato še sojenje.

 

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.