Slovenija
25 ogledov

Sodniki pritrdili Janševi vladi

Boštjan Škrlec Benjamin Kovač
Tožilstvo. Direktorja odpravilo še upravno sodišče.

Boštjana Škrleca, nekdanjega državnega sekretarja na pravosodnem ministrstvu, ki ga je vlada Boruta Pahorja na svoji zadnji seji januarja lani imenovala za generalnega direktorja na vrhovnem državnem tožilstvu (VDT), je s te funkcije pred dnevi odneslo tudi upravno sodišče. Škrleca je namreč vlada Janeza Janše junija razrešila kot generalnega direktorja. Na upravnem sodišču pa je to razrešitev izpodbijal s tožbo.

Lahko še na vrhovno sodišče

"Sodišče je tožbo zavrnilo kot neutemeljeno. Zoper sodbo pritožba ni dovoljena, zato je sodna odločba postala pravnomočna 11. decembra," pojasnjujejo na upravnem sodišču. Škrlec lahko zdaj sicer zahteva še revizijo postopka na vrhovnem sodišču. A po naših informacijah tega še ni zahteval. Časa za to ima sicer 30 dni od trenutka, ko je sodbo prejel. Škrlec za pojasnila o tem, ali namerava zahtevati revizijo, do zaključka redakcije ni bil dosegljiv. Od junija kljub razrešitvi sicer nemoteno opravlja naloge generalnega direktorja, za kar je celo pridobil posebno pooblastilo šefa tožilstva Zvonka Fišerja. Na VDT bodo zaradi pravnomočne odločbe upravnega sodišča zdaj morali iskati in določiti novega generalnega direktorja. A tudi oni niso odgovorili na vprašanje, kdaj nameravajo začeti iskanje Škrlečevega naslednika.

Komentarjev 4
  • ocean 23:22 29.december 2012.

    Zadeve sicer ne poznam, zato ne bi bilo z moje strani primerno razsojati. Moti pa me to, da generalni direktor vrhovnega državnega tožilstva ne bi vedel, da bo njegova tožba na upravnem sodišču zavrnjena kot neutemeljena. Če tak strokovnjak ne ...prikaži več more prepričati sodnikov na Upravnem sodišču o svojem pravu, kako bo potem tam uspel z tožbo navaden državljan. Moti me tudi ta stavek; Zoper sodbo pritožba ni dovoljena. Ker sem tudi sam imel, neko sicer zelo majno zadevo v primeru z to, ki je medijsko odmevna, a z podobnim izidom, v katerem bom vedno argumentirano trdil, da imam prav, upravičeno sumim, da je pri nas z pravno-sodno prakso nekaj hudo zelo narobe.

  • se_eden 16:22 29.december 2012.

    kar je res, je res. prejšnja vlada mu je v izdihljajih politično funkcijo, ki je seveda vezana na mandat, spremenila v redno zaposlitev. tako se kopiči državna uprava...

  • puksicd 15:48 29.december 2012.

    Bolnik!