Slovenija
25 ogledov

SODO bo reševal Stožice

Žurnal24 main
Odločitev. Stožice kljub težavam Elektra Ljubljana ne bodo ostale brez elektrike.

Ker bo SODO, sistemski operater distribucijskega omrežja, z akontacijami poračunov v višini sedem milijonov evrov priskočil na pomoč vsem petim elektrodistribucijskim podjetjem – tudi Elektru Ljubljana –, predvidena oskrba z elektriko v Športnem parku Stožice ni pod vprašajem, je zagotovil Janez Kopač, direktor direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo in neodvisni ljubljanski svetnik.

Rezervni scenarij Litostroj
Tudi predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič je napovedal, da bodo naredili vse, da bi investicijo lahko uresničili. Pojavila so se namreč namigovanja, da je zaradi finančnih težav Elektra Ljubljana iz načrta investicij izpadla naložba v bežigrajsko razdelilno transformatorsko postajo (RTP), ki je potrebna za električno oskrbo Športnega parka Stožice. Rezervni scenarij je uporaba RTP Litostroj, ki je že bila predvidena, da bo omogočala rezervno napajanje novega stadiona.

Kopač je ob tem opozoril, da mora Elektro Ljubljana zaradi pomanjkanja sredstev krčiti obseg predvidenih investicij. Osnovni razlog za to je po njegovih besedah že dve leti in pol nespremenjena višina omrežnine – dvig mora blagosloviti javna agencija za energijo in ne več vlada –, poleg tega pa tudi zadolževanje podjetja čez vse razumne meje v zadnjih štirih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.