Slovenija
44 ogledov

Šofiral bi sam

Kangler razmišlja, da bi svojo floto avtobusnih voznikov oblekel v enotne unifor Žurnal24 main
Kanglerjeve ideje. Rošade na področju turizma. Avtobuse bi po novem upravljal sam.

V tem poletju načrtujem drastične spremembe. Poleg reorganizacije občinske uprave bomo ustanovili še eno javno podjetje,” je pestro dogajanje na občinskem parketu napovedal Franc Kangler, župan Maribora.

Nezadovoljstvo
Veolia. Župan je že večkrat poudaril, da je zelo nezadovoljen z izvajalcem avtobusnih potniških prevozov Veolio Transportom Štajerska. Mestni svetniki so v začetku leta sicer že razpravljali o mednarodnem razpisu za koncesijo glede potniškega prometa, že takrat pa se je pojavila možnost, da bi se koncesija podelila neposredno kakemu občinskemu javnemu podjetju. Takrat so se omenjali Energetika, Snaga in Mariborski vodovod.

Ukinil bo zavod za turizem
Kot smo izvedeli, se reorganizacija obeta v prvi polovici leta. Na občini razmišljajo, da bi ustanovili urad za medgeneracijske zadeve, mladino in invalide ter urad za turizem.

Če ustanovimo zadnjega, bomo ukinili Zavod za turizem Maribor. Novost pa bo zavod za prireditve Maribor,” je bil konkreten Kangler, ki je dodal, da za omenjene ideje že ima podporo koalicije. Promocija Maribora bi tako po novem spadala neposredno pod občinsko upravo.

S takšno idejo pa uradno še ni seznanjen Milan Razdevšek, direktor Zavoda za turizem Maribor, ki naj bi se v zvezi s tem prihodnji teden z županom dobil na uradnem sestanku. Na vprašanje, kaj si o takšni ideji misli, nam je le kratko odgovoril: “Sem brez komentarja.”

Avtobusni promet
Največja novost pa bo vsekakor novo javno podjetje v stoodstotni lasti občine, ki naj bi se po potrditvi v mestnem svetu ustanovilo maja. Čeprav je glede tega Kangler še zelo skrivnosten, nam je uspelo izvedeti, da naj bi šlo za podjetje, ki bi izvajalo javni avtobusni promet.

Neuradno smo izvedeli, da župan razmišlja o tem, da naj bi se na novo uredil avtobusni potniški promet. “Novo javno podjetje bi imelo svoje zaposlene voznike. Dokupili bi se novi sodobnejši avtobusi. Uvedlo bi se novo plačevanje javnega prevoza. Uredila bi se postajališča. Avtobusna vozovnica bi se izdala na vsako gospodinjstvo v Mariboru, tudi če to avtobusa ne uporablja. Cene mesečnih vozovnic bi se znižale,” je navedel naš vir blizu Mestni občini Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.