Slovenija
16 ogledov

Sojenja bivšim šefom

Bine Kordež. Žurnal24 main
Jutri bodo na ljubljanskem sodišču začeli soditi Binetu Kordežu

Začelo se bo tako sojenje bivšemu šefu Merkurja kot tudi njegovim sodelavcem. Kordež naj bi namreč zlorabil položaj in podjetje oškodoval za okoli devet milijonov evrov.

Grozi mu do osem let zapora. Kordeža je policija zaradi teh domnevno nezakonitih poslov v začetku decembra 2010 tudi pridržala in na njegovem domu opravila hišno preiskavo.

Komentarjev 1
  • deželan 10:51 20.maj 2012.

    Isladija, na zatožno klop so poklicali politike in finančnike, ki so v taki meri zadolžili državo.Pri nas so našli za to grešnega kozla "tajkune".Nič se ne sprašujemo, kdo je tajkunom prodajal podjetja, jim odobirl kredit !<br ...prikaži več />Nihče se ne sprašuje, zakaj se je sploh izvajalo lastninjenje in s tem direktno obremenilo z vso "denacionalizacijsko odškodnino"?Nihče se ne sprašuje, kam so šle kupnine in kje so plodove te odprodaje.Nihče se ne sprašuje , kdo je tako zadolžil državo, ker je sejal volilne rožice in pregreval gospodarstvo, ter omogočal nerealni standard in podeljevanje nerealnih privilegijev.Bomo na to pomislili šele takrat, ko ne bo denarja niti za pokojnine ?Menim da je sojenje tajkunom zopet pesek v oči pravih akterjev finančne škode v naši državi. Če bi šli po poti Islandije, bi bili sedaj že v veliki meri iz krize.