Slovenija
68 ogledov

Sojenje Bavčarju in Šrotu: Nadolžna sva!

Igor Bavčar in Boško Šrot
1/5
Žurnal24 main
Do kaznivih dejanj naj bi prišlo leta 2007 ob prodaji 7,3-odstotnega deleža Istrabenza. Na sodišče sta prišla tako Šrot kot Bavčar.

"Tožilec si sproti izmišlja očitke proti meni. Nima pa niti enega dokaza. Ne drži, da bi Boška Šrota napeljeval k zlorabi položaja in mislim, da Boško Šrot lahko to sam potrdi. Prepričan sem, da bo sodišče nepristansko ocenilo in zavrnilo tezo tožilca Kozine. Tožilec je med preiskavo skrival ključne dokaze, ki so pomembni za njegovo dokazovanje oškodovanja Pivovarne Laško. Ne predstavljam si, da bi denar, ki naj bi izviral iz kaznivega dejanja, položil na svoj osebni račun. Denarja nisem niti pošiljal v oaze." Vse to zagotavlja nekdanji šef Istrabenza Igor Bavčar, ki so mu danes začeli soditi zaradi domnevno nezakonitega  trgovanja z delnicami Istrabenza.

Pravita, da nista prijatelja

Bavčar zanika, da bi leta 2007 zlorabil položaj in nagovoril tedanjega šefa Pivovarne Laško Šrota naj sodeluje pri verižni preprodaji okoli sedem odstotnega deleža pivovarne v Istrabenzu in s tem zaslužil okoli 21 milijonov evrov. "Pri tem pa je bilo istega dne, kot je bil ta znesek nakazan na njegov osebni račun, okoli šest milijonov evrov takoj prenakazanega  na račune v davčnih oazah," je prepričan tožilec za pregon organiziranega kriminala Jože Kozina.

Vsak je delal v svojo korist

Šrot, ki se mora prav tako zagovarjati na sodišču, pa zagotavlja, da je pivovarno vodil "kot dober gospodar." Šrot in Bavčar naj bi pivovarno oškodovala za več kot 25 milijonov evrov, kolikor zdaj terjajo od njiju nazaj.

"Z Igorjem Bavčarjem se v prvi polovici leta 2007 nisva nikoli sestala, prav tako nisva govorila, ker smo bili prav v tistem času v poslovnem sporu. Kadar pa sva sodelovala, poslovala, je vsak zastopal interese družbe, ki jo je vodil. Niti slučajno mu nisem omogočal premoženjskih koristi," se še zagovarja Šrot. Prijateljstvo s Šrotom pa zanika tudi Bavčar, zaradi česar naj tudi ne bi možno, da bi mu Šrot pomagal do nezakonitega zaslužka s preprodajo delnic.

"Sploh pa, kdo pa bi nekomu kar podaril 21 milijonov evrov?," vztraja Bavčar. Dodaja pa, da se je pivovarna sama odločila prodati delnice in zato nikogar ni bilo potrebno v nič prepričevati.

Komentarjev 20
  • Jose Bulgaras 09:15 20.marec 2013.

    ja seveda da sta nedolžna katera pa bo seksala s takim pujsom? :P

  • dragec 08:32 20.marec 2013.

    nedužna sta kot moja soproga.

  • Franc Zorko 20:26 19.marec 2013.

    Meni delujeta velika poštenjaka.