Slovenija
17 ogledov

Sojenje Časarju se lahko začne

Robert Časar je bil sredi septembra na sojenju Srečku Prijatelju zaslišan kot pr Žurnal24 main
Pravnomočno. Obtožnica zoper nekdanjega šefa in sodelavce v Luki Koper.

Negospodarno. Nekdanjemu šefu Luke Koper Robertu Časarju lahko začnejo soditi za domnevno zlorabo položaja. Koprsko sodišče je namreč potrdilo obtožnico, s katero tožilci Časarju in njegovim nekdanjim sodelavcem v upravi pristanišča, Aldu Babiču, Marjanu Babiču in Borisu Marziju, očitajo, da so s 25 milijonov evrov vrednim nakupom poslovnih deležev v slovaškem podjetju TT Invest oškodovali premoženje podjetja. Posel je bi izpeljan brez soglasja nadzornikov Luke Koper, trdijo tožilci.

Sedem očitkov
Postopki. Tožilci sicer zoper Časarja trenutno vodijo sedem odprtih postopkov. “So v različnih fazah,” pravijo na koprskem tožilstvu.

“Obtožba je bila vložena 16. februarja 2011, pravnomočna pa je od 10. maja,” pojasnjuje vodja koprskih tožilcev Slavko Ožbolt.

Še razširjena preiskava
Časar se na naše telefonske klice ni odzival. Trenutno pa koprski preiskovalni sodnik preiskuje tudi, ali je Luka Koper med Časarjevim vodenjem za dobra dva milijona evrov preplačala nekatera zemljišča, ki jih je na Orleški gmajni kupovala od podjetja Marjana Mikuža. S Časarjem naj bi ga povezal nekdanji poslanec Srečko Prijatelj, ki mora zaradi izsiljevanja Mikuža štiri leta odsedeti v zaporu. “Vložena je bila zahteva za razširitev te preiskave, in ta še vedno poteka,” pravi Časarjev zagovornik Daniel Planinšec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.