Slovenija
13 ogledov

Sojenje kar prek spleta

Elektronska pošta bo zmanjšala čakalne vrste na sodiščih. Žurnal24 main
Avstralski minister trdi, da bo v Avstraliji kmalu možno spremljati nekatere sodne procese prek spleta, kjer bodo sodniki prejemali argumente odvetnikov kar prek spletne pošte.

Sistem, znan kot JusticeLink, je prvi računalniški sistem, ki povezuje med seboj sodišča, pravi državni tožilec Novega Južnega Walesa John Hatzistergos. Omeni tudi, da bodo v tej državi sistem vzpostavili  v roku 12 mesecev.

Odvetniki in tožilci bodo napisali svoje argumente in jih prek spleta poslali do sodnikov, slednji pa bodo v pravem času lahko sprejeli sodbe.

Hatzistergos pravi, da bodo tako racionalizirali sodni proces in  "prihranili milijone dolarjev in neštete ure, preživete v sodnih dvoranah".

Sistem bo namenjen predvsem začetnim proceduralnim postopkom in tudi prošnjam za varščino. Večja kriminalna dejanja bodo še vedno obravnavana v živo na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.