Slovenija
21 ogledov

Sojenje se lahko začne

Prva kazenska ovadba konec januarja mu je očitala 29 kaznivih dejanj napada na o Žurnal24 main
Pedofilija. 35-letni trener iz Pirana naj bi v kratkem sedel na zatožno klop.

Na koprskem sodišču so potrdili, da bodo v kratkem začeli soditi 35-letnemu trenerju M. M. Športnega kluba Flip Piran, ki mu tožilstvo očita spolno nadlegovanje varovank, mlajših od 15 let.

“Obtožba je že pravnomočna. Pripor mu je bil 12. avgusta podaljšan za dva meseca, ker še vedno obstaja sum, da bi kaznivo dejanje lahko ponovil,” pojasnjuje podpredsednik koprskega sodišča Matevž Gros.

Od doma nazaj v pripor
“Vložili smo ugovor zoper obtožnico, kar pa so na sodišču zavrnili,” pravi trenerjev zagovornik Luka Zajc. Petintridesetletnik se bo tako moral zagovarjati pred očitki, da naj bi okoli 16 varovank domnevno 48-krat spolno izkoristil, in sicer tako v službenem kot prostem času.

Domnevni pedofil je v koprskih priporih sicer že od začetka februarja; tam ni bil le dobrih deset dni v juniju, ko so mu sodniki pripor nadomestili s hišnim priporom. Zoper njegovo vrnitev domov se je pritožilo tožilstvo – sredi junija je vložilo obtožnico, višje koprsko sodišče pa je tožilstvu ugodilo in trenerju odredilo vrnitev za rešetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.