Slovenija
1292 ogledov

Sojenje za dvojni poskus uboja: "Vedel sem, da me bo zaklal kot piščanca"

Nasilje Shutterstock
Na sojenju Marjanu Elemirju Rozmanu je pričal oškodovanec, ki ga je obtoženi napadel z nožem.

Včeraj se je na ljubljanskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje 63-letnemu Marjanu Elemirju Rozmanu, obtoženem dvojnega poskusa uboja in nasilništva.

V sodni dvorani je pričal oškodovanec, ki se je ob napadu z nožem 1. septembra lani zelo bal za svoje življenje, poroča Večer. "Marjan, ne boš ga zaklal, če boš to storil, te bom zapustila. In šele ko je Andreja to rekla, sem vedel, da mi nož v vrat tišči tisti nevarni Marjan, ki je ubil svojo mater, zato sem vedel, da me bo zaklal kot piščanca, če se ne borim do zadnjih moči, ki so mi sicer že pojemale,'' je med drugim dejal Sandi Šišič, ki je zatrdil, da bi brez posredovanja Andreje umrl.

Zatem je obtoženega odrinil in skozi balkonska vrata zbežal iz stanovanja očeta Andreje Lokar, tam pa so dogajanje že opazili drugi ljudje iz stanovanjskega bloka v Zalogu, ki so poklicali pomoč. 

V tem času je bila Andreja Lokar v odnosu z Rozmanom, Šišič pa je njen bivši partner, s katerim imata danes 19-letno hčerko. Tožilstvo obtoženemu še očita, da je 12. januarja letos skušal vzeti življenje tudi Andreji Lokar, že prej pa je bil večkrat nasilen do nje. Obtoženi, ki je trenutno v ljubljanskem priporu, vse očitke zanika. Rozman je že prestajal 14-letno zaporno kazen zaradi umora matere, ki se je zgodil 22. decembra 1998 v Prlekiji, prijet pa je bil tudi zaradi kraje avtomobila in vloma v hišo. Na prostosti je bil od januarja lani, a sedaj je ponovno priprt.

V stanovanje sta s hčerko vstopila skozi okno

Šišič je 1. septembra lani s hčerko odel k Andreji, ki živi pri svojem očetu. Pri vhodnih vratih sta slišala moški in ženski glas, a jima kljub trkanju nihče ni odprl, zato sta odšla. Za njima pa je pritekla Andreja, ki je bila po Šišičevih besedah "pijana in zadeta". Vpila je, zakaj sta prišla in da naj izgineta, kljub vprašanju pa ni izdala, kdo je v stanovanju. Nato sta odšla na vrt k Andrejinem očetu, ki ni vedel, kdo je v stanovanju. "Odgovoril mi je, da ne ve, jaz pa sem znorel, v jezi sem mu tudi preluknjal gume na kolesu, kar še danes obžalujem. Ker sem želel vedeti, s kom je Andreja, skrbelo me je namreč zanjo, sva šla s hčerko nazaj,'' je na pričanju dejal oškodovanec.

V stanovanje sta vstopila skozi odprto okno. Andreja je bila v kuhinji in je ponovno zanikala, da koga skriva, medtem ko je Šišič skozi vrata kuhinje opazil moškega. Ko je zakričal, je moški vstopil v kuhinjo in ga boksnil v obraz, kričoč, da ne bo tepel svoje bivše žene. Kot je zatrdil Šišič, se je skušal ubraniti proti tedaj še nepoznanem moškem, zato je zgrabil ponev in ga nekajkrat udaril po glavi.

''Potem pa sem slišal, kako je hčerka zavpila: 'Tati, pazi, nož ima!' Nato je zbežala iz stanovanja. Ustrašil sem se za svoje življenje, odšel proti vhodnim vratom in jih skušal odkleniti, a sem bil prepozen. Obrnil sem se, tedaj pa sem dobil močan sunek v trebuh. Pogledal sem in videl, da me je moški zabodel z nožem, kar preluknjal me je. Nato smo vsi trije skušali zgrabiti nož, ko ga je moški izdrl iz mojega trebuha, začel sem izgubljati moč, bil sem že čisto na tleh. Z Andrejo sva se še prerivala, moški je izginil in se čez nekaj minut vrnil. Tedaj je Andreja kričala, Marjan, ne zabodi ga, potem pa me je že piknil v vrat z nožkom," je opisal Šišič.

Šišič trdi, da z Rozmanom ni imel namena obračunavati, ampak je želel zgolj izvedeti, s kom je njegova bivša. Ko je namreč leta 2015 spoznala Rozmana, je v medijih prebral o njegovih dejanjih, zato je Andrejo večkrat opozarjal, da je nevaren. Zaradi Rozmanovega domnevnega nasilja, ki se je odvijalo od januarja lani, ko je prišel iz zapora, pa vse do konca minulega leta, je bila Andreja Lokar šestkrat sprejeta na psihiatrijo, dajal pa ji je tudi droge, je še dejal Šišič.

Rozmana je na sodišču močno obremenila tudi oškodovanka Andreja Lokar, še poroča Večer.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 09:38 08.november 2022.

    Ta je samo še za pred zid!!!