Slovenija
11006 ogledov

Šok na RTV Slovenija: Trije od petih urednikov se poslavljajo, to je razlog!

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Za odstop so se odločili, ker se ne strinjajo s programskimi spremembami v letu 2022.

S svojih položajev so odstopili trije od petih urednikov informativnega programa Televizije Slovenije, so za STA potrdili na Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Za odstop so se odločili, ker se ne strinjajo s programskimi spremembami v letu 2022.

Po poročanju spletnega portala MMC RTVS so odstopno izjavo podali urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj Dejan Ladika, urednica zunanjepolitične redakcije Meta Dragolič in urednik dopisništev Mitja Prek.

Dejan Ladika | Avtor: TV Slovenija TV Slovenija
Kot navajajo na RTVS, programske spremembe še niso sprejete, o njih potekajo intenzivni pogovori tako z zaposlenimi v informativnem programu, programski svet pa bo imel poleg redne seje konec novembra tudi še posebno posvetovanje.

V uredništvu informativnega programa je sicer pet urednikov uredništev, vsi pa z odstopom Manice Janežič Ambrožič s položaja odgovorne urednice informativnega programa že opravljajo delo vršilcev dolžnosti urednikov, so še dodali.

V programsko-produkcijskem načrtu, ki ga je vodstvo predstavilo tudi programskemu svetu RTVS, je namreč načrtovano krajšanje oddaj TV Dnevnik, Odmevi, Globus, Točka preloma in Koda. Ukinjeni naj bi bili oddaji Dnevnikov izbor in Politično s Tanjo Gobec ter oddaji Svet v letu in Slovenija v letu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • jan631 09:34 28.oktober 2021.

    Morali bi dat odpoven,ne pa samo odstop,in še naprej vlečt plačo za nič dela.Sramota!!

  • matermila 06:39 28.oktober 2021.

    Morda pa le pride do samoočiščenja.Začetek ni slab.

  • jakec1575 23:28 27.oktober 2021.

    berem komentarje in se zgrozim s koliko bolnikov jaz zivim v tej državi.