Slovenija
31 ogledov

Šok: od jutri v trgovini

Nekateri zaposleni bodo namesto v pisarnah ali skladiščih v Naklem zdaj delali v Žurnal24 main
Merkur. Nekaj deset zaposlenih iz pisarn premeščajo v trgovska središča. Izbire menda ni.

Od 50 do 75 delavcev Merkurja, ki svoje delo opravljajo v veleprodajnih enotah in skladiščih, bo v kratkem premeščenih v trgovska središča po Sloveniji. “Od prejšnjega tedna vodje in kadrovska služba opravljajo razgovore s kandidati,” je povedal Rok Istenič, predstavnik za odnose z javnostmi v Merkurju.

Padec in krediti
Navzdol.
Prodaja podjetjem na področju metalurgije in betonskega jekla je v skladu s svetovnimi trendi padla za polovico.
Banke. Po pisanju Financ naj bi v nekaterih bankah upnicah že razmišljali o postavitvi ultimata direktorju Binetu Kordežu: naj se poslovi.

Vzrok: kriza
Zanimalo nas je, ali Merkur uresničuje “seznam 400 presežnih delavcev”, o katerem je pred dnevi neuradno pisal časnik Finance. Istenič je obstoj seznama zanikal, povedal pa, da je padec prodaje vplival tudi na delo zaposlenih. “Iz tistih nemaloprodajnih enot, kjer bi lahko zmanjšan obseg dela opravljalo tudi manj ljudi, bomo del sodelavcev premestili v trgovske centre,” je pojasnil. Za premestitev naj bi izbrali kandidate, sposobne za delo v trgovinah, s čimer pa se naši viri ne strinjajo. Med premeščenimi naj bi se namreč znašli tudi takšni z višješolsko izobrazbo in takšni, ki v dolgoletnih karierah niso nikoli delali v trgovini.

Sindikat: mehki ukrepi
Ker so delavci za premestitve izvedeli konec prejšnjega tedna, nekateri pa se bodo v trgovine selili že v ponedeljek, nas je zanimalo, kaj bi pomenilo morebitno nestrinjanje s predstavljenimi pogoji. “O tem še nismo govorili,” je povedala Mateja Tavčar, predsednica sindikata v Merkurju, in zagotovila, da o odpuščanju ne govori nihče. Zagotovila je še, da je ukrep začasen in da se bodo zaposleni iz trgovin po šestih mesecih vrnili na stara delovna mesta.

“Zagotovo gre za velik šok za zaposlene,” meni Tavčarjeva, a je dejala, da gre za mehke ukrepe vodstva podjetja, saj bodo zaposleni kljub premestitvi obdržali zdajšnje, višje plače. Da bi bili delavci nezadovoljni, ni dobila občutka. Kot je dodala, se “trije sploh niso želeli vrniti na staro delovno mesto”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.