Slovenija
22061 ogledov

Šok, v začetku aprila lahko konkretno "zakuri"

Pomlad
Bomo iz zime skočili v skorajšnje poletje?

Vremenoslovci za zvečer in ponoči na Primorskem napovedujejo precej jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno vreme. "Na jugovzhodu države lahko pade kakšna kaplja dežja ali nekaj snežink," pravijo pri Agenciji za okolje. "Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, v alpskih dolinah okoli -6 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. "Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

V nedeljo bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo, drugod zmerno do pretežno oblačno.

V ponedeljek bo po napovedih Arsa zjutraj in dopoldne pretežno jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.

V torek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe.

V sredo dež, v četrtek spet suho

"V torek bo nad našimi kraji začel pihati jugozahodni veter," pravijo pri Arsu. "Prehod vremenske fronte pričakujemo v noči s srede na četrtek. Ob koncu tedna bo nad srednjo in vzhodno Evropo prevladal vpliv območja visokega zračnega tlaka, nad jugozahodno Evropo pa bo nastalo novo ciklonsko območje. Iznad Sredozemlja bo k nam postopno pritekal toplejši zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V torek bo še deloma jasno. "V sredo bo na zahodu pričelo rahlo deževati, v noči na četrtek pa se bo dež okrepil in prehodno zajel vso Slovenijo," pišejo pri Arsu. "V četrtek bodo padavine ponehale. Od petka do nedelje kaže na suho in postopno toplejše vreme."

V začetku aprila do 25 stopinj

Spletni portal Neurje.si piše, da bi se lahko v začetku aprila precej otoplilo. "Dolina hladnega zraka bi se glede na trenutno povprečje meteoroloških izračunov spustila zahodno od Alp, proti Iberskemu polotoku, posledično bi iz smeri severne Afrike z vetrovi južnih smeri preko Apeninskega polotoka nad nas dotekal zelo topel zrak," pišejo pri Neurje.si. "Temperature bi se po nižinah dvignile nad 20 °C, na Balkanu in Apeninskem polotoku tudi preko 25 °C." Najtopleje bi bilo na vzhodu Slovenije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • srecnii 22:30 23.marec 2018.

    vsaj ni dolgočasno vreme, kot naši dolgočasni politiki

  • 3ddfd6b2e80cc1fc0eaa6af8b78a605921e2dd16 20:27 23.marec 2018.

    Prvi april

  • GERE 19:33 23.marec 2018.

    Šok? Neumnost! Na današnji dan lanskega leta je bila dnevna temperatura na vzhodu države 24 stopinj. Žalostno, da se iz vsakega sr.... delajo "šok" novice.