Slovenija
796 ogledov

Šokiran nad razsodbo

Takšne so bile poškodbe kriminalista Davida Brumca po napadu, poleg njega pa je Žurnal24 main
Napad na 
kriminalista. Djani Pistotnik obsojen, tožilstvo pa je zanj predlagalo odpravo pripora.

“Moje zdravstveno stanje še vedno ni dobro, saj me ves čas bolijo zobje, trije pa menda propadajo,” nam pove David Brumec, kriminalist, ki je bil pred skoraj letom tarča napada 24-letnega Velenjčana Djanija Pistotnika. Ta je kriminalista takrat udaril s kovinskim boksarjem in mu pri tem močno poškodoval obraz.

1 leto in pol je senat prisodil Djaniju Pistotniku, vendar je tožilstvo ob razglasitvi sodbe predlagalo njegov izpust iz pripora.

Priče so zavajale
Senat okrožnega sodišča v Celju je obdolžencu Pistotniku prisodil poldrugo leto zapora. Vse do srede prejšnjega tedna je bil obdolženi tudi v priporu, a je tožilstvo ob razglasitvi sodbe predlagalo, naj ga izpustijo. “Res je, skupaj sva zapustila sodišče,” je razočaran Brumec. Na vprašanje, ali je napadalec obžaloval dejanje, nam je Brumec povedal, da se je opravičil v fazi preiskave. “Med sojenjem je bilo grozljivo poslušati vse laži prič, ki so dogodek prikazovale tako, kot da sva s kolegico brez razloga tepla nedolžne ljudi,” pravi kriminalist, čigar zagovornica je, kot smo izvedeli, že napovedala pritožbo. Sodišče je plačilo stroškov sojenja naložilo davkoplačevalcem.

Napad obsodili
Spomnimo, da se je napad zgodil v Trebuši v Velenju pri Velejaparku novembra lani, kjer so policisti in kriminalisti izvajali poostren nadzor zaradi prepovedanih drog. Ustavili so tudi Pistotnika, ki ni želel pokazati dokumentov in se je kriminalista lotil z boksarjem. Povzročitelj je razgrajal tudi na Policijski postaji Velenje, zato so zanj odredili pripor. Napad so obsodili tako v Sindikatu policistov Slovenije kot generalni direktor policije Janko Goršek ter celo Borut Pahor in Katarina Kresal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.