Slovenija
30 ogledov

Sokolnica spet tržiška

Dvesto tisoč evrov znaša predračun za menjavo poda in strehe v Sokolnici, zato j Žurnal24 main
13 let prizadevanj. Športno društvo postalo 80-odstotni lastnik objekta. Bazen pa v negotovosti.
Končno. Smo izjemno veseli, spet smo postali lastniki Sokolnice.
Andrej Kavar, predsednik SŠD Tržič

Pogodba. Tržiška Sokolnica je spet v lasti Splošnega športnega društva (SŠD) Tržič. Včeraj je bila namreč podpisana pogodba s Športno unijo Slovenije (ŠUS), po kateri je SŠD Tržič v posest dobilo 80-odstotni delež objekta.

"Sokolnica je bila pred sto leti narejena s trudom Tržičanov, po zakonu iz leta 1993 pa je prešla v last ŠUS," je spomnil Andrej Kavar, predsednik SŠD Tržič, in dodal, da so se prizadevanja za povrnitev vlekla od leta 1998. ŠUS želi sicer z ohranitvijo 20-odstotnega deleža zagotoviti, da bo Sokolnica tudi v prihodnje namenjena 
športni dejavnosti.

Kopalna sezona v zraku
"S tem lahko načrtujemo temeljito obnovo in računamo na pomoč občine," je dejal Kavar. V prvi vrsti želijo zamenjati pod in streho, soudeležba občine pa je opredeljena v pismu o nameri oziroma vezana na tržiški bazen. Tega te dni spremlja negotovost. Vprašanje je namreč, ali ga bodo letos sploh odprli.

Bazen je požrešen
"Bazen je v slabem stanju, ne izpolnjuje standardov, finančno pa je požrešen," je povedal Kavar.

Najemnik pričakuje, da bo del stroškov obratovanja krila občina, župan Borut Sajovic pa je včeraj zagotovil, da je občina sicer pripravljena pomagati, vendar ključnih pojasnil glede prihodkov in odhodkov še ni dobil. "Razvoju bazena se intenzivno posvečamo," je zatrdil Sajovic. Vrnitve Sokolnice v last Tržičanov je vesel. "Ob takem razpletu so vsi zmagovalci, sploh pa 16 različnih skupin, ki 
vadijo v objektu," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.