Slovenija
64 ogledov

Šola brez ravnatelja

(Slika je simbolična.) Žurnal24 main
Zapleti. Nobena imenovana, šolo bo vodil vršilec dolžnosti.

Šentjernejskih osnovnošolcev prvi šolski dan ne bo pozdravila ravnateljica, temveč učiteljica Dušanka Prah. Zaradi zapletov pri imenovanju ravnatelja naj bi ministrstvo za izobraževanje ta teden imenovalo vršilca dolžnosti ravnatelja, učiteljski zbor pa bo do takrat, kot so nam povedali na ministrstvu, vodila učiteljica z najdaljšim stažem.

“Na Osnovni šoli Šentjernej je glede imenovanja ravnatelja potekal izredni inšpekcijski nadzor, ugotovitve pa še niso znane,” so še povedali na ministrstvu. Kandidatki Viktorija Rangus, dosedanja ravnateljica, in Tadeja Strmole, učiteljica na tej šoli, sta obe prejeli obvestilo Zdenke Krošelj, predsednice sveta šole, da je postopek zaključen in da ni bila izbrana nobena, a Strmoletova je prejela še sklep s podpisi večine članov sveta šole, da so jo izbrali za ravnateljico.

Komentarjev 2
  • Rekreativec 17:05 01.september 2013.

    Tudi na OŠ Tišina v Pomurju ni nič drugače. Ravnateljica zaposluje hčere in sinove svojih "prijateljev" in še pred iztekom razpisa objavi javno imena izbranih kandidatov !?!Upam da so v Sloveniji inštitucije, ki bodo vse take in podobne nepravilnosti ...prikaži več ustrezno znale sankcionirati.

  • Dejan Skrinjar 10:31 01.september 2013.

    A se je za čuditi. Saj v šolstvu ne prideš zraven, če nisi VIP.200 poslanih prošenj po šolah pa niti na razgovor ne prideš!!Izbrali smo ustreznega kanditata in potem izveš, da je hčerka prof. slo. jezika(moja bivša ...prikaži več sošolka) dobila službo :)