Slovenija
77 ogledov

"Šola je zakon!"

Afitete Jahjaga, obisk, kosovska predsednica Nik Rovan
"Prvi šolski dan je vedno znova pomemben dan," svoj nagovor ob prvem šolskem dnevu začne predsednik države in doda, da bodo učenci kmalu spoznali, da je šola zakon.

"Prvi šolski dan je vedno znova pomemben dan. Prvošolci, ki boste prvič prestopili prag šole in sedli v šolske klopi, boste začeli dolgo in zanimivo pot, pot šolanja. Vem, da ste radovedni in polni pričakovanj. Na tej poti vam bodo stali ob strani starši, učitelji, pa tudi starejši učenci. Na prvi šolski dan in vse naslednje šolske dni pa bodo na vas še posebej pozorni vozniki avtomobilov in vsi tisti, ki vam bodo pomagali prečkati cesto in priti varno do šole," je v nagovoru ob jutrišnjem prvem šolskem dnevu povedal predsednik države Danilo Türk.

Opozoril je tudi na to, da bodo cilje, ki so si jih učenci med poletjem zadali, lažje dosegli skupaj z učitelji, starši, starimi starši, brati, sestrami in predvsem sošolci. Pomembna sta predvsem medsebojno sodelovanje in pomoč. Poudaril je tudi, "da odrasli razumemo, da je čas šolanja tudi čas odraščanja, ko učenci razvijate odgovornost, pa tudi spoštovanje – najprej spoštovanje do vaših sošolcev, učiteljev, pa tudi spoštovanje do šole kot ustanove."

"Šola ima skupaj z vami, učitelji in starši pomembno nalogo in odgovornost," pravi Türk, hkrati pa prinaša znanje in sposobnosti, s pomočjo katerih bodo v življenju dosegli varnost in srečo. "Tudi sami boste gotovo spoznali, da je šola zakon, ker vam bo vse, kar boste v njej spoznali, zelo koristilo."

"Drage učenke in učenci, spoštovane učiteljice in učitelji, dragi starši in stari starši, vsem vam želim, da bi bili tako prvi šolski dan kot tudi vsi naslednji šolski dnevi lepi, veseli in da bi se vam izpolnile vse želje in vsa pričakovanja. Srečno!" je svoj nagovor ob prvem šolskem dnevu končal predsednik države.

Komentarjev 2
  • stalker 21:47 13.september 2011.

    šola je sam za zgube kva ce ti šola u službi ne govoriš o matematiki pa geografiji pa picke matrne kva ce ti šola eni u šolo hodjo vec k 20 let pol pa k sluzbo treba najdt e pol ...prikaži večl se ti pa pokaze kurac e pa je slo recmo 20let solanja u 3 p.m.

  • Tupamaros 12:31 31.avgust 2011.

    Osel je še vedno osel, tudi če je osedlan