Slovenija
254 ogledov

Šola še ni bila obveščena

Ravnatelja Pušnika uradno še niso obvestili o razveljavitvi pravnomočne sodbe zo Žurnal24 main
Vrnitev. Šola mora profesorja zaposliti. Kaj bo storil, odvetnica še ne ve.

“Glede na to, da je bila pravnomočna sodba razveljavljena, ga mora šola znova zaposliti, saj velja za nedolžnega,” je pojasnil Mitja Novak, predavatelj delovnega prava na mariborski pravni fakulteti.

Delo naj bi ga čakalo
Profesorju Branku Kandriču je zaradi pravnomočne obsodbe, da je spolno nadlegoval dijakinjo, namreč po zakonu prenehalo delovno razmerje kot profesorju geografije na Prvi gimnaziji Maribor. Vrhovno sodišče je prejšnji mesec zadevo vrnilo na prvo stopnjo v vnovično odločanje. “Čeprav sodni postopek še teče, ga mora šola vzeti nazaj. Lahko pa na šoli sprejmejo sklep, da do dokončanja vseh sodnih postopkov ne opravlja dela kot profesor,” je povedal Novak.

Vnovično odločanje
Spomnimo. Kandrič naj bi dejanje storil leta 1999, dijakinja pa je kazensko ovadbo vložila leta 2003. Prvostopenjsko sodišče je konec leta 2008 izreklo obsodilno sodbo; sredi lanskega leta jo je višje sodišče potrdilo, septembra pa jo je razveljavilo in vrnilo v vnovično odločanje.

“Verjetno bo šel nazaj”
Kaj bodo storili, na Prvi gimnaziji Maribor včeraj še niso želeli povedati. “Ker nismo prejeli še nobenega uradnega obvestila o tej zadevi, tega ne morem komentirati,” je bil kratek ravnatelj Herman Pušnik.

Kandričeva zagovornica Tanja Kompara nam je že v ponedeljek potrdila, da se z njenim klientom še nista dokončno odločila, ali se bo vrnil na Prvo gimnazijo Maribor. “Verjetno bo šel nazaj. Uradno sicer še nismo začeli postopkov za vrnitev na delovno mesto,” je povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.