Slovenija
24 ogledov

Šolarji bodo vsaj en mesec v župnišču in gasilskem domu

OŠ Brestanica Tadej Mesarič
Energetska sanacija Osnovne šole Adama Bohoriča Brestanica se vendarle nadaljuje, a šolarji iz Brestanice bodo imeli pouk najmanj en mesec na nadomestnih lokacijah.

Pred tednom dni je Občina Krško vnovič podpisala pogodbo za obnovo brestaniške osnovne šole, po tem ko jo je gradbeno podjetje Begrad, d. d. prekinilo sodelovanje, saj naj zaradi dumpinške cene ne bi bilo sposobno izvesti obljubljenih del po obljubljeni ceni. Prav tako pa so občino zavajali glede pridobitve bančnih garancij. Ves čas naj bi jim zagotavljali, da jih imajo, a se je po slabem mesecu izkazalo, da jih niso pridobili. Hčerinsko podjetje družbe, Begrad gradnje, ki je za Begrad izvajala večino gradbenih del, pa je od konca julija v stečajnem postopku.

Občina Krško je tako, 22. avgusta, vendarle podpisala pogodbo z novim izvajalcem del z družbo SL inženiring. Na občini pojasnjujejo, da vrednost del, katerih obseg se je nekoliko povečal, znaša 861.954 evrov, prvotna pogodba z Begradom pa je znašala kar 223.809 evrom manj.

Dela naj bi bila predvidoma zaključena v roku dveh mesecev, pouk bo v tem času potekal na nadomestnih lokacijah. Učenci bodo imeli pouk v telovadnici, domu krajanov, župnišču Brestanica in gasilskem domu. Spomnimo, da so imeli učenci v zadnjih dneh lanskega šolskega leta zunajšolske aktivnosti, zgolj zato da bi obnovitvena dela končali pred začetkom šolskega leta. Vodstvo šole sicer zagotavlja, da bodo poskrbeli za kvaliteten pouk. Do nadomestnih lokacij pa bodo zagotovili tudi prevoz in dostavo hrane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.