Slovenija
18 ogledov

Solinarji v znamenju prostovoljstva

Otroci šol piranske občine skupaj z odraslimi prostovoljci te dni izdelujejo gir Žurnal24 main
Solinarski praznik. Deveto praznovanje bo zaznamovala dobrodelnost. Novost ekokaligrafija v soli.

"Sveti Jurij, ki je sicer 23. aprila, je letos padel na veliko noč, zato smo deveti solinarski praznik prestavili," pojasnjuje Irena Dolinšek, koordinatorica in moderatorka solinarskega praznika, ki bo konec tedna na piranskem Tartinijevem trgu in v Sečoveljskih solinah. Pričakujejo deset tisoč obiskovalcev.

"Ker je letos evropsko leto prostovoljstva, bo tudi naš praznik v tem znamenju. V soboto ob 20.30 bo na Tartinijevem trgu prireditev na to temo," dodaja Dolinškova.

V soboto bodo v Piranu stojnice s številnimi izdelki, povezanimi s solinarstvom, predstavile se bodo tudi osnovne šole Lucija, Cirila Kosmača Piran in Sečovlje. Dvodnevno dogajanje bodo popestrili z vodenimi ogledi, prikazi tradicionalnega solinarskega življenja in številnimi delavnicami, med katerimi je novost delavnica ekokaligrafije v soli in solinskem blatu, ki jo bo vodila Loredana Zega.

Brezplačen avtobus
Da bi se izognili avtomobilski gneči, bo med solinarskim praznikom v soboto vozil brezplačen avtobus na redni liniji glavna avtobusna postaja Piran–Portorož–avtobusna postaja Lucija. Avtobus bo vozil po veljavnem voznem redu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.