Slovenija
28 ogledov

Šolskih in študentskih ne bodo podražili

Urbana Boštjan Tacol
Danes. Mestni svetniki bodo glasovali o podražitvi ene vožnje z mestnim avtobusom za 50 odstotkov.

Ker se Mestna občina Ljubljana z ministrstvom za promet (MP) še pogaja za pridobitev subvencij za mesečne šolske vozovnice v mestnem prometu, se te, kot kaže, ne bodo podražile s 17 na 20 evrov, kot je bilo predlagano.

Da cene šolskih vozovnic za zdaj ostanejo enake, v amandmaju predlaga ljubljanski župan Zoran Janković, ki v obrazložitvi pojasnjuje: “MP pripravlja nov sistemski zakon o javnem potniškem prometu, ki naj bi s septembrom 2012 uveljavil nov, enoten sistem subvencioniranja mesečnih vozovnic dijakov in študentov v vsej državi. Če se to v tem roku ne bo zgodilo, bomo predlagali dvig cen mesečne šolske vozovnice z novim šolskim letom.”

Na mizah svetnikov ostajata predloga, da se bo ena vožnja z mestnim avtobusom podražila z 0,80 na 1,20 evra, splošna mesečna vozovnica pa s 34 na 37 evrov. To bo Jankovićeva večina v mestnem svetu verjetno potrdila. Četrtna skupnost Center pa bo predlagala, naj znova omogočijo plačilo z gotovino. Ali bodo to storili, bodo v LPP povedali danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.