Slovenija
14 ogledov

Šoltes odhaja z računskega sodišča

Igor Šoltes, Računsko sodišče Dejan Mijović
Igor Šoltes ne bo nadaljeval kandidature za novi mandat predsednika računskega sodišča.

Šoltes je pred časom vložil kandidaturo na pobudo društva Integriteta. Ker pa je presodil, da lahko vprašanje, ali sta dva mandata preveč, postane ključen argument presoje o njegovi kandidaturi, se je odločil, da kandidature ne nadaljuje.

Povedal je še, da se bo za podobne cilje poskušal bojevati na drugačen način. Kje namerava nadaljevati kariero, ni želel povedati.

Mandat se mu izteče 31. maja

Šoltesu se mandat na položaju predsednika računskega sodišča izteče 31. maja in predsednik republike Borut Pahor je postopke za izbiro novega prvega revizorja v državi sprožil že decembra lani. Do izteka roka sredi marca je prejel tri predloge: poleg Šoltesa sta bila med kandidati tudi vrhovni državni revizor na računskem sodišču Tomaž Vesel in direktorica urada za nadzor proračuna Nataša Prah.

Posvetovanja o predsedniku računskega sodišča bo Pahor začel v kratkem, so v torek sporočili iz predsednikovega urada. Izbranega kandidata bo DZ predlagal najpozneje do 12. aprila, tam pa bo za potrditev potreboval večino glasov vseh poslancev, torej najmanj 46.

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.