Slovenija
15 ogledov

Šoltes še ni okrcal župana Šrota

Čeprav celjski mestni svetniki opozarjajo župana Bojana Šrota na prekomerno zado Žurnal24 main
Računsko sodišče. Pobude za revizijo zaradi neplačevanja najemnine za stavbo na Prešernovi ulici 19 (še) ni.

Celje. “Pobudo za revizijo lahko vloži vsak. V zadnjem času je vedno več anonimnih prek obrazca na spletni strani. Vendar do danes uradno pobude za revizijo na Mestni občini Celje (MOC) nismo dobili,” je Igor Šoltes, predsednik računskega sodišča (RčS), ki se je včeraj na Celjskem sestal z župani nekaterih občin, odgovoril na vprašanje, ali bo RčS opravilo revizijo zaradi očitkov, da MOC v primeru oddajanja nepremičnin v najem ni ravnala gospodarno. Gre za stavbo na Prešernovi ulici 19, v kateri imata prostore medijska hiša Novi tednik in Radio Celje, katerih direktor in lastnik je Srečko Šrot, brat župana Bojana Šrota, in zanjo MOC več let ni zaračunavala najemnine.

Šrot o podrobnostih danes
Bojan Šrot bo podrobnosti o zapletenem pravno-premoženjskem razmerju pojasnil danes. Je pa Šoltes poudaril, da je vsak župan dolžan skrbeti za premoženje kot dober gospodar. “Od njega se pričakuje, da ve, s kakšnim premoženjem razpolaga, predvsem pa, da so relacije med najemodajalci in najemojemalci jasne,” je dejal Šoltes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.