Slovenija
76 ogledov

Sonček praznuje desetletnico

“Naša velika želja je, da bi bilo po mestih manj arhitektonskih ovir, v javnih s Žurnal24 main
Slovesnost. Praznovanje jutri v Ribnem pri Bledu. Za več dvigal in stanovanjskih skupnosti.

Društvo za cerebralno paralizo Sonček zgornje Gorenjske praznuje desetletnico delovanja, osrednja slovesnost s srečanjem bo na prostoru za piknike v Ribnem pri Bledu jutri ob 11. uri.

Pester program

Člani društva se bodo pod vodstvom mentorice Nataše Pristov Trček predstavili s skeči z naslovom Vaške zdrahe, nastopil bo kitarist Jure Vergel, v programu pa bosta sodelovala tudi Barbara Kocjančič in Jožko Sajovic. V društvu je 210 članov, večinoma iz zgornje Gorenjske, kot je dejala Vanda Hrovatin, sekretarka društva, pa se v društvene dejavnosti zadnja leta vključuje vse več ljudi.

“Vesela sem, da smo obstali in se širimo, v desetih letih pa se je pokazalo, da je naše društvo koristno in potrebno. Za ljudi s cerebralno paralizo organiziramo izlete, ekskurzije, tematske večere in rekreacijo ter letovanja skupaj s starši na morju in v toplicah,” je povedala Hrovatinova. Društvo se financira s pomočjo občin, donatorjev in ministrstva za delo, Sončku zgornje Gorenjske pa je mogoče nameniti tudi del dohodnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.