Slovenija
24 ogledov

Sončenje nad valovi

Do kdaj se sprehajalci po priljubljeni Semedelski cesti ne bodo mogli sprehajati Žurnal24 main
Obnova in ureditev plaže. Zaprt tudi del makadamskega parkirišča.
4 modre zastave za ekološko neoporečna in zelo urejena naravna kopališča bodo letos podeljene na Obali.

Te dni so delavci začeli urejati semedelsko promenado, zato bodo morali biti potrpežljivi tako sprehajalci kot tisti, ki svoje jeklene konjičke parkirajo na makadamskem parkirišču za koprsko tržnico. Del parkiršča ter promenado v celoti so namreč zaradi del zaprli. Mestna občina Koper (MOK) bo promenado v celoti tlakovala z avtohtonim kamnom in za 70 centimetrov dvignila obalni zid.

Lesen ločni most

Promenada bo široka 13 metrov, namesto ozkega zidu, ki zdaj ločuje sprehajalno pot od kolesarske steze, pa bodo postavili bloke peščenjaka. Od tod se bo brežina dvigala do 2,76 metra nad morjem, kar naj bi zagotavljalo poplavno varnost. Na iztoku Badaševice v morje je predviden 31 metrov dolg in osem metrov širok lesen ločni most, vzdolž promenade pa bodo poglobili morsko dno in uredili plažo. Do kdaj naj bi končali dela, ki bi sicer morala potekati od sredine aprila do konca junija, nam na MOK včeraj niso odgovorili.

Ploščad v zalivu

Na plaži v Simonovem zalivu v Izoli so prav tako začeli obnavljati betonske ploščadi na kopališču, ki so bile dodatno poškodovane po marčevskem neurju. Kot pravijo v Bernardin Groupu, obnova vključuje zamenjavo betonskih tlakovcev in delno prenovo tobogana z bazeni. Dela bodo trajala predvidoma tri tedne, njihova vrednost pa je ocenjena na 40 tisoč evrov. Letos bo v Sloveniji podeljenih šest modrih zastav za ekološko neoporečna in zelo urejena naravna kopališča, od tega štiri na Obali: centralna plaža Okolja Portorož, kopališče zdravilišča Krka v Strunjanu, Simonov zaliv ter mladinsko zdravilišče Debeli rtič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.