Slovenija
33 ogledov

Sončno, a ne še "pasje"

Sončno vreme Shutterstock
Prihodnji dnevi bodo sončni, v četrtek pa bo bolj oblačno s plohami. Konec tedna bodo temperature nekoliko nižje, potem bo spet topleje.

Danes in jutri bo večinoma sončno, predvsem v hribovitem svetu bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Veter bo jutri ponehal, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

V četrtek poslabšanje

V četrtek lahko pričakujemo čez dan več oblačnosti, pojavljale se bodo plohe in posamezne nevihte. Potem bo spet bolj sončno vreme, v petek in soboto bi bile temperature lahko prehodno nekoliko nižje. Od nedelje bodo spet narasle do 30 stopinj Celzija, nam je povedal dežurni meteorolog Andrej Pečenko.

Za zdaj ne kaže na nevarnost hujših neviht s točo, vsaj do četrtka, o nevarnosti pa bo agencija sproti obveščala.

Huda poletna vročina bolj verjetna po 23. juliju

"Hude vročine še ne bo, to lahko bolj verjetno pričakujemo za pasje dneve – od 23. julija do 23. avgusta," pravi Pečenko.

Za tiste, ki na dopustu ne marate peklenske vročine, bodo dnevi prijetni, saj bodo ob morju temperature okoli 30 stopinj Celzija, lahko tudi nekoliko nižje. Morje se je že ogrelo na približno 22 stopinj.

Komentarjev 3
  • zic 10:22 08.julij 2013.

    res je, se pardoniram, pomislil sem le na dopustnike,da imajo vroče in lepo poletje!!!

  • 1111 08:49 08.julij 2013.

    ...niti ob morju ne rabi bit vročine, sploh pa ne sopare, si pozabil, da nekateri živimo tudi ob morju? ;)

  • zic 08:41 08.julij 2013.

    pravijo tuji vremenarji, da letos pa ne bo več vročine, takole zmerno kot je te dni....saj to je super!!!! kdo pa mara vročino, sploh pa v mestih....na morjupa naj bo vroče!!!