Slovenija
8833 ogledov

Sončno do srede, potem spet sprememba

morje klop vreme obala
Po hladnem koncu tedna nad naše kraje priteka toplejši zrak. A kot kaže, nas konec tedna čaka nova motnja.

Vremenska motnja, ki je prekinila večtedensko sušo, je poleg temperaturne osvežitve prinesla tudi padavine. Po podatkih agencije za okolje je v večjem delu države od petka do vključno nedelje padlo od 40 do 110 litrov dežja na kvadratni meter. "Na zahodu smo krajevno izmerili tudi okoli 150 litrov/m2 dežja. Najmanj padavin, tudi pod 30 litrov/m2, je padlo na severovzhodu. Deževje je bilo dobrodošlo, saj so v večjem delu države avgusta prevladovale bolj sušne razmere. Kljub sorazmerno veliki količini padavin pa zaradi dokaj praznih strug rek deževje ni prineslo večjih nevšečnosti," so dodali. 

Precej se je ohladilo tudi morje, kar za okoli 7 stopinj Celzija. "Na morski postaji Koper Kapitanija je bila temperatura morja danes zjutraj 20 °C, še v soboto pa je bila 27 °C. Zaradi padavin sta se ohladili tudi Bohinjsko in Blejsko jezero, ki imata 20 in 22 °C," o temperaturi vod pravijo na Arsu.

Oblaki bodo zakrili sonce | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Jutro ponekod zelo mrzlo

Danes zjutraj so na Kredarici izmerili še 9 centimetrov snega, včeraj zvečer ga je bilo še dva centimetra več. Sneg je v nedeljo pobelil vrhove Julijskih Alp, Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp. Nekaj snega je bilo tudi na Vršiču in Mangartu. 

Jutranje temperature so se ponekod spustile za ta čas zelo nizko. V Ratečah sta bili zjutraj le 2 stopinji Celzija, v Zgornji Radovni in na Jezerskem pa 3 stopinje Celzija. Drugje po državi so bile temperature večinoma od 8 do 13 stopinj Celzija. "Ob otoplitvi pričakujemo, da bo tanko snežno odejo hitro pobralo. Vseeno pa previdnost, če se odpravljate v visokogorje, ne bo odveč," opozarjajo vremenoslovci. 

Do srede še stabilno, potem pa ...

Do srede bo vreme nad našimi kraji stabilno. Jutra bodo sveža, po kotlinah in nižinah pa lahko nastane kratkotrajna megla. Temperature se bodo višale. V sredo in četrtek bo tudi po nižinah v notranjosti blizu 30 stopinj Celzija. 

V četrtek bo nad naše kraje prišla nova motnja, ki s sabo prinaša popoldanske plohe in nevihte. Trenutno kaže, da bo tudi konec tedna bolj oblačen in občasno deževen.   

vremenska napoved | Avtor: meteo.si meteo.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.