Slovenija
18 ogledov

Sončno vreme nas zapušča

Žurnal24 main
Če nas je zadnje dni razvajalo precej toplo pomladansko vreme, nas bo konec tedna objelo hladnejše vreme s padavinami in plohami. Ozračje se bo ohladilo za dobrih deset stopinj Celzija.
Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, najvišje dnevne od 14 do 19, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija. Konec tedna bodo dnevne temperature med 5 in 10 stopinj nad ničlo.

Danes in jutri bo povečini sončno, v vzhodnih in ponekod v osrednjih krajih občasno zmerno oblačno. V noči na soboto bo Slovenijo v višinah dosegel precej hladnejši zrak. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami. Hladneje bo. Na Primorskem bo začela pihati zmerna burja, je zatrdil dežurni meteorolog Aleš Poredoš iz Agencije RS za okolje.

Več o vremenu si preberite na portalu VREME.NET.

Ohladilo se bo za dobrih deset stopinj

V nedeljo bo spremenljivo vreme, ki se bo nadaljevalo tudi na začetku tedna. Izdatnejših padavin ne bo. Ves naslednji teden se bo vleklo zgodnje, pomladansko, sveže, spremenljivo vreme, zatrjuje prognostik in dodaja, da se bodo dnevne temperature konec tedna in na začetku naslednjega tedna gibale med petimi in desetimi stopinjami nad ničlo. "Jutranje temperature bodo odvisne od nočne oblačnosti, po prognozi sodeč nekje med ničlo in petimi stopinjami Celzija."

Vremenski vpliv na splošno počutje in razpoloženje ljudi bo sprva ugoden in v krajih s sončnim vremenom spodbuden. V drugi polovici dneva se bodo pri najbolj občutljivih začele pojavljati manjše vremensko pogojene težave.

Vreme, ki nas je objemalo zadnje dni, se bo za nekaj časa poslovilo. Napovedi za april kažejo, da ne bo izrazitejšega toplejšega obdobja. Rahlo otoplitev lahko pričakujemo le v sredini meseca, dodaja Poredoš.

Toče še ni pričakovati
Bližanje poletja pa pomeni tudi večjo verjetnost pojavljanja toče, kar je ponavadi odvisno od razpoložljive vlage v zraku, ki je povezana s temperaturo morja. "Dokler se morje dovolj ne ogreje, na našem koncu kakšnih izrazitejših toč ni pričakovati."

Dolgo povprečno poletje
"Poletje bo povsem povprečno, predvsem kar se tiče temperatur. Nekih ekstremov v poletnih mesecih ni pričakovati, tako da lahko mirno rečemo, da bo dolgo povprečno poletje," pa je zatrdil meteorolog Andrej Pečenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.