Slovenija
6 ogledov

Sony opozarja na pregrevanje prenosnikov

Mladi Japonci z zadržkom kupujejo prenosnike Vaio, ki naj bi se radi pokvarili l Žurnal24 main
Sony poziva kupce, naj prenosne računalnike vaio TZ znamke Sony prinesejo na servis zaradi možnosti pregretja na električni napeljavi.

Japonski proizvajalec elektronike Sony bo kupce okoli 440.000 prenosnih računalnikov vaio TZ, proizvedenih med lanskim majem in letošnjim julijem, pozval, naj računalnike prinesejo na servis, saj je zaradi napake pri električni napeljavi možno pregretje, so danes sporočili iz družbe. Doslej se je zaradi pregretja prenosnikov lažje poškodovalo sedem ljudi.

Po navedbah podjetja lahko do kratkega stika in pregretja pride zaradi napake pri električni napeljavi v zgibu računalnika. Tovrstno napako so doslej zabeležili na več kot 200 računalnikih iz serij vaio TZ, od tega 83 na Japonskem. 67.000 teh računalnikov je Sony prodal na Japonskem, preostalih 373.000 pa v 48 drugih državah.

Pred dvema letoma je moralo več proizvajalcev prenosnikov odpoklicati skupno več kot 10 milijonov baterij za prenosne računalnike, ki jih je izdelal Sony. Odpoklic je japonsko družbo stal 430 milijonov dolarjev.

Kako je pri nas?
V spletni trgovini www.vshop.si, kjer tovrstne modele prenosnikov prodajajo, so za zurnal24.si povedali, da za zdaj niso prejeli še nobene pritožbe zaradi pregretja. Sicer pa so nam zagotovili, da če bi pri kupcu prenosnika vaio TZ prišlo do pregretja in če ima ta garancijo, bi ga napotili na popravilo k zastopnikom za Sony v tujino. Omenjena spletna trgovina je od aprila letos, odkar posluje, prodala okoli 50 prenosnikov Sony vaio TZ, sicer pa so jim zastopniki za Sony v tujini zagotovili, da so za zdaj napake odkrili samo na tržiščih v Ameriki in na Japonskem in da bodo tudi tistim, ki nimajo več garancije, napako odpravili brezplačno, saj gre za tovarniško napako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.