Slovenija
25 ogledov

"Soršak nas je nasadil"

Božičnik ostro zanika dogovarjanje med Združenjem slovenskih žičničarjev in posa Žurnal24 main
Žičničarji prejeli kazni za dolgoletno dogovarjanje o cenah smučarskih vozovnic, ki ga na Združenju slovenskih žičničarjev ostro zanikajo. "To je katastrofa," pravijo.

Dušan Božičnik iz Združenja slovenskih žičničarjev je za zurnal24.si potrdil, da so danes prejeli sklepe o globah za žičničarje, saj naj bi se slednji po trditvah direktorja urada za varstvo konkurence (UVK) Janija Sorška od leta 2000 dogovarjali o cenah smučarskih vozovnic. Šlo naj bi za dogovor med Združenjem slovenskih žičničarjev in za šest slovenskih žičničarjev – RTC Krvavec, Roglo Unior, ATC Kanin Bovec, Hotel Cerkno, ŠC Pohorje in RTC Žičnice Kranjska Gora.

"Urad za varstvo konkurence nas je nasadil in ravno danes smo dobili odločbe. To je katastrofa. Zadevo bomo pretehtali skupaj s pravno služno Gospodarske zbornice Slovenije. Zdi se mi, da je ta zadeva pretirana, saj sem bil od samega začetka prisoten in o kakršnemkoli dogovarjanju ni bilo niti besede," je povedal Božičnik, ki pa dodaja, da se združenje vsako leto res dogovarja o skupni slovenski smučarski vozovnici, ki pa je namenjena tekmovalcem in trenerjem.

Božičnik meni, da razlogi za omenjene kazni tičijo ravno v prihajajoči smučarski sezoni. "Smučarska sezona je pred vrati in vsi nas sprašujejo, kako smo pripravljeni. Mogoče bi bilo pa najbolje, če bi smučišča zaprli, in potem naj Jani Soršak smuča, kjerkoli želi," zaključuje Božičnik.

Kolikšna je skupna kazen in kako visoke so posamične kazni za žičničarje in za odgovorne osebe v podjetjih, za zdaj ostaja skrivnost.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.