Slovenija
164 ogledov

Soršak: Ne bom minister

Jani Soršak odhaja med odvetnike, odprl bo svoj d. o. o., in trdi: "Iz mojih oma Žurnal24 main
"Ne, zagotovo ne bom minister za notranje zadeve, niti minister za pravosodje," nam je pravkar povedal Jani Soršak.

Bivši šef urada za varstvo konkurence (UVK), zdaj pa odvetnik in član pogajalske skupine Virantove liste je bil pretendent za mesto notranjega ali pravosodnega ministra tako v koaliciji, ki jo je poskušala z Virantovo listo sestaviti levica pod vodstvom Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, kot tudi v vladi, ki jo zdaj poskuša sestaviti SDS Janeza Janše z desnosredinskimi strankami.

Se je pa na vrhuncu usklajevanj ministrskih mest v medijih pojavila anonimka, ki poskuša Janija Soršaka povezati s poskusom nakupa Večera, ki ga je poskušala izpeljati fantomska družba 3 Lan. Anonimka mu očita, da naj bi pri tej finančni operaciji z "mižanjem asistiral tudi urad za varstvo konkurence pod vodstvom Janija Sorška".

Soršak nam je pojasnil, da navedbe v anonimki vsaj v delu, ki se nanaša nanj, ne držijo. "Kot je javno znano, sem se iz odločanja o tem primeru izločil, poleg tega UVK pod mojim vodstvom za posel ni dal soglasja, ampak je bilo to dano po mojem odhodu," razloži. Ko ga vprašamo, kaj pa je bil izločitveni razlog, pa pojasni, da se je iz konkretnega primera izločil, ker je pred prihodom na UVK kot odvetnik zastopal Mateja Raščana, nekdanjega lastnika Dela Revij, ki naj bi stal za nakupom Večera.

Soršak ni želel komentirati, ali je anonimka del političnega boja, povedal pa je, da odločitev, da ne bo minister, nima nobene zveze s tem pismom. Več o anonimki: Senica v ozadju nakupa Večera

Pravosodje Čebulju?

Virantova lista naj bi na mesto pravosodnega ministra predlagala Janeza Čebulja. Čebulj je bil od leta 1998 ustavni sodnik, med letoma 2004 do 2007 pa tudi predsednik ustavnega sodišča. Do oktobra 2010 je bil dekan Fakultete za državne in evropske študije, trenutno pa je njen prodekan za študentske in študijske zadeve.

 

Komentarjev 5
  • gec 16:49 24.januar 2012.

    idi ti malo psihiatru,revček bolni...

  • Stolp 15:01 24.januar 2012.

    Murgeljski šef nadaljuje vsesplošno gonjo preko medijev proti Virantu(katere posledica je padec popularnosti v anketah) ker se mu je izneveril. Jaz pa razmišlajm. če ne bi na naslednjih volitvah volil njega.Rdečkarji navalite z minusi! You make my heart singing!

  • Kika 13:25 24.januar 2012.

    Riba najbolj smrdi pri glavi (a.k.a. Gregorju), ampak tudi od vratu navzdol smrdi :)