Slovenija
2 ogledov

Soršak: Prekoračila je svoja pooblastila

null Žurnal24 main
Urad za varstvo konkurence (UVK) je v torek vložil tožbo proti informacijski pooblaščenki Nataši Pirc Musar, ker je prepovedala uporabljati del že zapečatene dokumentacije treh slovenskih trgovcev.

Kot je povedal direktor urada Jani Soršak, so tožbo vložili zato, ker je informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar "s svojo odločbo posegla v poslovno dokumentacijo, čeprav ji zakon o varovanju osebnih podatkov daje pooblastila zgolj glede nadzora nad varstvom osebnih podatkov."

 
 

Pirc Musarjeva je prekoračila svoja pooblastila s tem, da je vso pošto označila za zasebno, brez ustrezne vsebinske presoje.

Jani Soršak

 
Soršaka, ki je možnost pravnega ukrepanja napovedal že takoj potem, ko je informacijska pooblaščenka vložila odločbo, pri njenem dejanju najbolj moti to, da je ovirala še nedokončani postopek. UVK pri preiskovanju kartelnega dogovarjanja med Mercatorjem, Sparom in Engrotušem namreč potrebuje le datoteke, ki se nanašajo na poslovno komunikacijo prek elektronske pošte. Dostop do njih pa jim je z odločbo, ki jo je vložil 17. junija, urad pooblaščenke preprečil.

Tožba Mercatorja proti UVK
Soršak je pojasnil tudi, da pravno sodišče vrhovnemu sodišču še ni odstopilo odločanja o tožbi Mercatorja proti UVK zaradi postopkovnih napak. "Včeraj smo pri upravnem sodišču preverili, ali so zadevo že odstopili vrhovnemu sodišču. To se za zdaj še ni zgodilo, ker čakajo na pravnomočnost sklepa o nepristojnosti," je dodal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.