Slovenija
8 ogledov

Soršak še vedno v igri

Janez Čebulj Dejan Mijović
Nova imena na neuradnem seznamu nove vladne ekipe.

Član ožjega vodstva Liste Virant Jani Soršak je včeraj dopoldne presenetil z izjavo: “Ne, zagotovo ne bom minister za notranje zadeve, prav tako ne minister za pravosodje.” Po neuradnih informacijah pa naj bi Sorška v stranki prepričali, naj se ministrskemu mestu ne odpove; prevzel naj bi notranje ministrstvo. “Z mojega vidika in vidika stranke ni nobene ovire za njegovo kandidaturo,” je ob tem dejal Gregor Virant. Razreza ministrstev niso želeli razkriti, dejali so le, da ni tako dorečen, kot se zdi na prvi pogled. Potrdili pa niso niti, da naj bi mesto pravosodnega ministra zasedel Janez Čebulj.

Tudi v DeSUS-u imena še niso dorečena. Poleg Dorijana Marušiča, ki naj bi bil namesto Tomaža Gantarja v igri za zdravstvenega ministra, se omenja Meta Vesel Valentinčič, ki pa naj si ne bi želela vnovičnega vstopa v visoko politiko.

Komentarjev 1
  • privat 14:03 25.januar 2012.

    pa kaj se je to za hvalit...ustavni sodnik v času najvčjih lumparij?? razumem da sledi nagrajevanje dobrim prijateljem..samo ali mislijo sploh kdaj delati ?? Mislim da ne!